Bayburt'ta, Risk Grubundaki Öğrencilerin Tespiti İçin Seminer Düzenlendi

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü, risk grubundaki öğrencilerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla kentteki 10 lisede seminer düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, yaşam koşullarının zorluğu, bireylerin içinde bulunduğu psikolojik durum ve özellikle ergenlik döneminin çalkantılı ruh halinin gençlerin bazı riskli yaşam olaylarıyla karşı karşıya getirdiği belirtildi.
Bu nedenle kentteki risk grubundaki öğrencilerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli psikolog Gizem Kuşdemir ve Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli Psikolojik Danışman Atilla Kuyruk tarafından 10 lisede seminer verildiği anlatılan açıklamada, seminerlerde, madde kullanımı, cinsel istismar, şiddet içeren davranışlar, intihar, suça eğilim gibi risk faktörlerinin bu yaş aralığında ciddi bir sorun teşkil ettiği belirtildi.
Açıklamada, risk grubu diye adlandırılan kişilerin çeşitli şekillerde çevrelerine mesajlar verdiği ifade edilen açıklamada, "Bu mesajlar genç ve çocuklarda arkadaş çevresinin aniden değişmesi, içe kapanma davranışında bir artış gözlenmesi, saldırgan davranışların başlaması, bir engeli aşmada güçlük yaşıyor olabileceğinin ifade edilmesi, bu ve buna benzer birçok örtülü mesajlar gençler tarafından çevrelerine verilir. Bunların bir çoğu direkt ifade edilemeyen üstü kapalı mesajlardır, bir nevi yardım çığlıklarıdır. Çocuğun çevresi bu çığlıkları duymazsa sonuçlar istenmeyen boyutlara gidebilir. Suça sürüklenme, anti sosyal davranışlar ve intihar gibi durumlar gerçekleşebilir" denildi.

Kaynak: AA