Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev’den Vali Erol’a Ziyaret

Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti.

Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev’den Vali Erol’a Ziyaret

Kazak öğrenciler tarafından Kazakistan’ın bağımsızlık gününü kutlamak için yapılacak bir etkinliğe katılmak üzere Konya'ya gelen Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Vali Muammer Erol’u ziyaret etti.

Vali Erol’a yeni görevinde başarılar dileyen Büyükelçi Tüymebayev Kazakistan’ın bağımsızlık günü için Konya’da etkinlik düzenlenmesine destek verdikleri için teşekkür etti. Konya’nın Hoca Ahmet Yesevi’nin talebelerinin Mevlana ile bağlarının olduğunu dile getiren Tüymebayev, Konya’nın Kazakistan için ayrı bir yeri var. Çünkü Hoca Ahmet Yesevi’nin talebelerinin geldiği yerdir burası. Hoca Ahmet Yesevi’nin talebeleri içinde Mevlana’nın rolü çok büyük. Konya Kazakistan’da da seviliyor. Konya’nın toprak açısından Türkiye illeri içinde en büyük il olduğunu biliyoruz. Sanayi konusunda, tarım alanında büyük bir katkı sağlıyor. Kazak kardeşlerimizin yaşaması için destek sağladığınız için teşekkür ederim. Kazakistan Konya arasında da tarım, gıda ve sanayi alanında ilişkileri artırmak istiyoruz. Kazakistan’ın da büyük toprakları var. Dünya’da un ve buğday konusunda da ilk üç devlet arasındayız. Bu konuda Konya ile sıcak ilişkiler içerisinde bulunabiliriz” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol da, ilişkilerin daha üst noktalara gelmesi gerektiğini belirterek, "Konya’da bulunan Kazakistanlı öğrencilerimiz var. Burada olan öğrencilerimizin Konya’ya uyum ve Konyalıların onlara yaklaşımı açısından olumlu bir havanın olduğunu biliyorum. İnşallah sizin de teşrifinizle olumlu ve sıcak hava bir kat daha güzel ürünler verecek hale dönüşür” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tüymebayev ve Erol, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA