'Kanser Merkezlerinde Din Psikologları Görevlendirilecek'

Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, "Yaşasın Gençlik Seminerleri" programında yaptığı konuşmada, ülkede kurulacak kanser merkezlerinde din psikologlarının görev alacağını açıkladı.


Server Vakfı'nın düzenlediği ‘Yaşasın Gençlik Seminerleri’ programına; Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce ve davetliler katıldı.

Programda konuşma yapan Yüce, kanserle mücadelesi ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Sadece kanser hastaları ile çalışan psikolog bilim insanlarının olduğunu söyleyen Yüce, “Gelişmiş bütün ülkelerde bir kişiye kanser tanısı konulduğunda onun onkoloğunun, psikoloğunun, cerrahının bütün ekipler ile birlikte karşısına çıkarlar ve o hasta ile mücadele ettiğini söylerler. Bu yolda yalnız olmadığını ve bundan sonra birlikte mücadele edeceklerini söylerler. Hangi doktor ne yapıyor, onu anlatıyor hastaya. Ülkemizde benim tedavi gördüğüm yıllarda yoktu. Biz bunun için çok mücadele ettik. Bugün ülkemizde var. Bugün ülkemizde çok daha güzel bir şey var. Din psikoloğu arkadaşlar yetişiyor. Ankara İlahiyat Fakültesin'den bir bölüm açıldı. Burada yetişen din psikologları, ülkemizde kurulacak kanser merkezlerinde görev yapmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Herkesin kendi vücudunu yakından tanıması gerektiğini belirten Yüce, şunları söyledi:
"Böylelikle çıkabilecek herhangi bir kitle veya herhangi bir hastalık önceden hastanın kendisi tarafından bulunuyor. Türk toplumundaki en büyük sorun; vücudumuzu henüz tanımıyoruz. Bir hastalık çıkıyorsa da onun normal olduğunu düşünüyoruz. Kendi vücudumuzu tanırsak çıkabilecek her kitlenin farkına varacağız. Kitlenin farkına varırsak da renk değişikliği, uzun süreli büyüme varsa burada hemen doktora gitmek gerekiyor."
Kaynak: İHA