Gençlik Merkezi'nden Öğrencilere Diksiyon ve Hızlı Okuma Eğitimi

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Gençlik Merkezi tarafından öğrencilerine "Diksiyon ve Hızlı Okuma Eğitimi” verildi.

Gençlik Merkezi'nden Öğrencilere Diksiyon ve Hızlı Okuma Eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2013 yılı Gençlik Projeleri Mali Destek programı kapsamında yüzde 100 hibe olarak hayata geçirilen Pazarlar Gençlik Merkezi projesi çerçevesinde yaklaşık 150 lise öğrencine 40 saat Diksiyon ve Hızlı Okuma Eğitimi verildi.

Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi ve Çok Programlı Lisesinde öğrencilere "Diksiyon ve Hızlı Okuma Eğitimi’ni Eğitimci Yazar Onur Yeşilçavdar tarafından verildi.

Eğitimci Yazar Onur Yeşilçavdar, eğitimlerde öğrencilere hızlı okuma tekniklerini, güzel Türkçe konuşmayı, etkili hitabeti, topluluk önünde nasıl konuşulacağını ve doğru nefes alma tekniklerini öğrettiği bildirildi.

Pazarlar Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü Yüksel Akşen İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Günümüzde hızlı okumanın önemini ve tekniklerini sınava girecek öğrencilerimize bu eğitimlerle öğretmeye çalıştık. Bu eğitimlerden önce dakikada ortalama 120 kelime okuyan öğrencilerimiz bu eğitimler sonucunda dakikada 600 kelime okuyabilmelerini sağlama amacındayız. Bu sayede sınavlarda daha başarılı olacaklarına inancımız tamdır. Aldıkları diksiyon eğitimiyle de güzel Türkçe konuşmayı ve etkili hitabeti öğrendiler. Çok şey bilebilirsiniz. Fakat bunu iyi ifade edemezseniz hiçbir anlam ifade etmez. Diksiyon eğitimiyle de kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini görmüş oldular. Ayrıca topluluk önünde konuşma tekniklerini de öğrendiler. Amacımız gençlerimizin hayatta daha başarılı olmaları ve toplumda etkin bir rol üstlenmelidir. Eğitimlerin gerçekleşmesini sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanlığına, Pazarlar Kaymakamlığına ve bu eğitimleri veren Onur Yeşilçavdar hocamıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

(özel haber)
Kaynak: İHA