Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 2004'teki Milli Güvenlik Kurulu kararına ilişkin, "Sayın Başbakan, çevresindeki bakanlar, özellikle hükümet sözcüsü olsun, MGK kararlarının uygulanmadığını ifade ediyor ama uygulanıyor işte" dedi.


Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince DSİ Bolu Gölköy Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Dünya ve Ülke Gündemine Dair Yapılan Çalışmalar" konulu toplantıya katılan Kamalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, ESAM'ın fikir üretme ve ülkenin geleceğine ışık tutma çabası içinde olduğunu söyledi,

Kamalak, her il, ilçe ve beldede seçime gireceklerini belirterek, Saadet Partisi camiasının siyaseti ibadet olarak algıladığını anlattı.

"Halka hizmet, Hakk'a ibadet mesafesindedir" diyen Kamalak, "Belediyecilik, Milli Görüş'ün işidir. Halka hizmet asıl itibarıyla Milli Görüş'ün en değerli vazifesidir. Eğer yüce milletimiz, temiz toplum, temiz siyaset, temiz yönetim arzuluyorsa bu anlamda adres bellidir. Saadet Partisi'dir. Belki çok iddialı gelebilir bu ifade ama iddia değil, hakikatin ve gerçeğin ifadesidir" şeklinde konuştu.

- 2004 MGK kararı

2009 seçimlerinin ardından haklarında soruşturma açılan bin 521 belediye başkanından 599'unun AK Parti'li, 454'ünün CHP'li, 232'sinin MHP'li, 96'sının da BDP'li olduğunu öne süren Kamalak, belediyelerin zenginlik makamı görüldüğünü iddia etti.

Kamalak, 2004'teki MGK kararıyla ilgili soru üzerine şunları dile getirdi:

"Sayın Başbakan, çevresindeki bakanlar, özellikle hükümet sözcüsü olsun, MGK kararlarının uygulanmadığını ifade ediyor ama uygulanıyor işte. MGK'da nasıl bir karar alınmış? Dershanelerin kapatılması, cemaatin bitirilmesi, vs. Şu an yapılan ne? Muhatabım olsa hükümet yetkililerine ve sözcüsüne bu soruyu sorardım. 'İyi de şu an yaptığın ne' derdim. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz. Bizim için 'dershane kapatılsın mı, kapatılmasın mı' diye sorulduğunda, dershane bir sebep değil, bozuk düzenin, yetersiz eğitimin kaçınılmaz sonucudur. 'Mili eğitim' diyorlar. Nerede mili eğitim? Bir şeyin üzerine mili yazmış olmakla o milli mi olur? Peki gayri milli eğitimin başına mili yazmakla o eğitim milli mi oluyor?

Başından beri söylüyoruz. Ey Başbakan, ey Cumhurbaşkanı, ey Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti. sizin 'milli eğitim' dediğiniz kurum. en fazla Milli Piyango kadar millidir."

Kaynak: AA