'Göç' Konulu Hikaye Yarışması Ödül Töreni

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ve Melikgazi Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Göç" konulu hikaye yarışmasında derece girenlerin ödülleri verildi.


Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 ayrı olayda göç konulu yarışmaya 57 eserin katıldığını belirtti.

Büyükkılıç, Balkanlarda Göç, Almanya'ya İşçi Göçü, Terör Dolayısıyla Göç, Kan Davası Nedeni ile Göç, Tayin Sebebi ile Göç, Kiracı Göçü olmak üzere 6 ayrı olayda göç konularında düzenlenen yarışmaya 57 eserin katıldığını ifade ederek, "Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya yazar düzeyinde 57 eser katıldı.

İlk yirmiye giren eserlerimiz kitap haline getirildi.

Kayserimizin kültür ve edebiyat dünyasına hizmet sunuyoruz" dedi.

Bu tür çalışmalar ile hem Türkiye'nin hem de Kayseri'nin kültür ve edebiyat dünyasına hizmet etmiş olduklarını belirten Büyükkılıç, şöyle devam etti:

"Melikgazi Belediyeciliği her alanda her düzeyde ve her hizmet branşında kendini göstermektedir. İmarda, kentsel dönüşümde, çevre ve doğa, sağlık, alt yapı, park ve yeşil alan hizmetleri yanında edebiyat, sanat ve kültür etkinliklerinde bulunmakta ve hizmet vermektedir. Edebiyat yaşayan ve gelecek kuşaklara aktarılan bir toplumsal ög. Bu açıdan yazılan her belge ve bilgi esasında tarihi vesikadır. Verilen ödüller bir kıstastır. Her eser ödüle layık ancak teşvik etmek ve bu tür etkinliklere vesile olmak için ödüllendirilerek eserleri kitap haline getirildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet İlhan ise Melikgazi Belediyesinin sanatın, kültürün ve edebiyatın adresi olduğu gibi bu yönde uğraş verenlere de gönülden destek olduğunu ve hizmet verdiğini söyledi.

Birincilik ödülünü "Demirkazık" isimli hikayesi ile Hasan Erbay, ikincilik ödülünü "Gurbet O kadar Acıdır" isimli eseri ile Rahmi Özen ve üçüncülük ödülünü "Bir Ömür Ebelemece" isimli hikayesi ile Zeynep Sati Yalçın aldı.

Yarışmada birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye fotoğraf makinesi verildi.

Kaynak: AA