Kızgın Kuşlar 2016'da Vizyona Giriyor

Dünyada fenomen haline gelen Angry Birds oyununun yapımcısı Rovio’nun Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Peter Vesterbacka, Litvanya’da İHA’ya konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Finlandiya’da ziyaret ettiği şirketin, Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Vesterbacka, genç girişimcilere altın öğütlerde bulundu. Angry Birds’ün başarısının tahmin edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Vesterbacka, çılgın kuşun milyonlarca hayranına Angry Birds'ün animasyon filminin 2016'da vizyona gireceğini müjdeledi.
Avrupa Birliği Konseyi’nin Litvanya’nın Başkenti Vilniüs’te düzenlediği girişimcilik toplantısına konuşmacı olarak katılan Angry Birds oyunun yapımcısı Rovio’nun Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Peter Vesterbacka, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Angry Birds’in başarısının tahmin edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Vesterbacka, “Bu kadar büyük bir başarıyı kimse tahmin edemiyordu. Angry Birds, 2 milyardan fazla indirme ile bugüne kadar en fazla sayıda yüklenen eğlence aracı oldu. Bu sayede en hızlı büyüyen marka olduk. Çin nüfusunun yüzde 94’ü ve her 10 Amerikalıdan 9’u Angry Birds markasını biliyor. Dolayısıyla bu tahmin edilebilecek bir başarı değildi” dedi.

“KIZGIN KUŞUN YUVASINDA BİRÇOK YENİLİK GÖRECEKSİNİZ”
Dünyadaki milyonlarca kişinin oynadığı kızgın kuşun hayranlarını sevindirecek haberler veren Vesterbacka, Aralık ayında Angry Birds Go adında yeni bir oyunu piyasaya süreceklerini belirterek şöyle konuştu: “Angry Birds Go tamamen yeni bir Angry Birds tecrübesi olacak. Üç boyutlu bir kart oyunu şeklinde tasarlandı. Gelecek yıl birçok yeni Angry Birds oyunu piyasaya sürülecek. Ve 2016’da Angry Birds’ün animasyon filmi sevenleriyle buluşacak. Artık kızgın kuşların yuvasından birçok yenilik göreceksiniz.”
“ŞİRKETTE ÇALIŞANLAR ÇOK MUTLU”
Şirkette çalışanların kızgın olup olmadığı şeklindeki esprili soruya Vesterbacka, “Kuşlarımız da biz de, domuzlar yumurtaları çalana kadar gayet mutluyuz. Onun dışında her şey yolunda ve biz çok mutluyuz” cevabını verdi.

“İLHAM KAYNAĞIMIZ, ÇİZİLEN KIZGIN KUŞ KARAKTERİYDİ”
Dünyadaki oyun anlayışını alt üst eden Angry Birds’ün orijinal ilham kaynağının şirkette oyun tasarımcısı olarak çalışan bir kişinin çizdiği kızgın kuş karakterinin oluşturduğunu anlatan Vesterbacka, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arkadaşımız, 2009’un bahar mevsiminde bu tasarımları bize gösterdi. Kuş karakterlerini görür görmez hepimiz bu karakterler çevresinde, ‘Bir oyun geliştirmeliyiz’ dedik. 8 ay boyunca oyunun hazırlık çalışmaları devam etti ve oyun piyasaya sürüldü. Oyunun hazırlık çalışmaları sırasında kızgın kuşların düşmanı olan domuzları oyuna dahil ettik. Yeşil domuzlar, yumurtaları çalıyor ve kuşlar buna kızıyordu. Daha sonra diğer detayları ekledik. Ama asıl ilham kaynağımız ilk çizilen kuş karakterleriydi.”
“DÜNYANIN EN İYİ İŞİ KENDİ İŞİNİZDİR”
Türk girişimcilere altın öğütlerde bulunan Vesterbacka, “Genç girişimcilere tavsiyem şudur, kendi işinizi kurmak için en uygun zaman bugündür. Dünyada yapılacak en iyi iş, kendi işinizdir ve girişimci olmaktır. Eğer biz Angry Birds’ü her yere uzak olan Helsinki’de dünyaya tanıttıysak siz de benzer bir başarıya ulaşabilirsiniz. O yüzden herkes, kendi kızgın kuşunu kurmak için çalışmalıdır” dedi.

“ÇOCUKLARA VE GENÇLERE YATIRIM YAPMAK YAPILACAK EN İYİ ŞEYDİR”
Vesterbacka, 5 milyon nüfuslu Finlandiya’nın dünyada birçok alanda söz sahibi olmasının altındaki nedeni ise şöyle açıkladı: “Bence bunun başlangıç noktası çok iyi bir eğitim sistemine sahip olmamızdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya ziyaretinde bizim firmamızı da ziyaret etti ve onunla da eğitim konusunu uzun uzun konuştuk. Kendisi de Finlandiya’nın eğitim sisteminden etkilendiğini belirtti.

Biz, Finlandiya’da sadece 5 milyon kişiyiz. Ama dünyaya Linux, MySQL, Nokia ve Angry Birds gibi markaları sunduk. Küçük bir ülkeyiz ama çok başarılı girişimcilerimiz var. Dediğim gibi her şeyin temelinde eğitim var. Türkiye gibi ülkeler de eğitime gerekli yatırımları yapmalı. Gençleri ve çocukları düşünerek eğitime yatırım yapmak yapılacak en iyi şeydir.”
Kaynak: İHA