Dügiad'dan 'İş Güvenliği ve Sağlığı' Semineri

Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği , "İş Güvenliği ve Sağlığı" semineri düzenledi.


DÜGİAD Başkanı Rüstem Şen, dernek binalarındaki seminerde, Düziçi ilçesini dünya ile entegre etmek istediklerini söyledi.

Daha fazla ticari oluşum ve cesaretli girişimci ile 'bu işlerde varız' demek istediklerini bildiren Şen "Esnaf olarak dışarıya bakmadığımız her saatimiz bizim de Düziçi esnafının da aleyhine işliyor. Her alanda daha bilgili daha girişimci daha cesaretli olmalıyız. Dünyayı iyi okumalı ve tedbirler almalıyız. Şu anda bile hala milyar dolar iş hacimleri sahipsiz dönüyor. Bu pastadan bizlerde pay almasını bilmeliyiz" dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Aslıhan Namlı ise "6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"nun 20 Haziran 2012'de kabul edildiğini belirterek, "Bu kanun 30 Haziran 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 6331 sayılı kanunla çalışma hayatında yeni risklerin ortaya çıktığı dikkate alınarak, yeni yasamız işverenlere ve çalışan işçilere daha fazla sorumluluklar ve yükümlülükler getirmiştir" diye konuştu.

Kamu ve özel sektör farkı gözetmeksizin tüm iş yerlerinin kanun kapsamı içinde olduğunu vurgulayan Namlı, şöyle devam etti:

"Kanun kapsamında sayı sınırı yoktur. Çalışan ve çalıştıran herkes kanun kapsamı içerisindedir. Risk analizleri yapıyoruz, çalışan sayısına bakılmaksızın hem de. Yani bir tane bile sigortalı çalışanı varsa tüm işverenler risk analizi yaptırmak zorunda. İş yerlerine gidiyoruz tehlikeleri belirliyoruz riskleri tanımlıyoruz ve bu riskleri, minimum seviyeye indirmek ya da tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Tehlikeli gördüğümüz yerleri işverene sunuyoruz."

"Acil durum eylem planı" hakkında da bilgi veren Namlı, "Yangın, deprem, sel, sabotaj gibi bir durumda o iş yerinde yapılması gereken durumları planlıyoruz ve bunu işverene sunuyoruz. En son aşama olarak da çalışanlara eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA