Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Aktaş Açıklaması

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, "Cami sayısı Türkiye'de bugün 90 bini aşmış durumda. AK Parti döneminde 15 bin cami yapıldı ve halen yapılmaktadır. Buna karşılık bin 59 cemevi var" dedi.


Aktaş, muharrem ayı dolayısıyla Konyaaltı Belediyesi ile Antalya Alevi Kültür Derneği Konyaaltı Şubesince düzenlenen aşure programında gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır Alevi toplumunun talepleri olduğunu, bunların devlet tarafından uygulamaya geçirilmediğini söyledi.

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesi ve okullarda zorunlu din dersleri konulmasını eleştiren Aktaş, kalkması gereken ve bir olan dersin üçe çıkarıldığını, öğrencilerin en az bir konuda din dersini seçmek zorunda bırakıldığını savundu.

Türkiye'de cami sayısına nispeten cemevlerinin az olduğunu ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

"Cemevlerinin ibadethane sayılması istedik ama öyle anlaşılıyor ki derdimizi anlatamamışız. Cami ve cemevleri olarak karşılaştırma yaparsak, 2002 yılından AK Parti iktidara geldiğince 75 bin 600 civarında cami vardı. Bugün Türkiye'de 90 bini aşmış durumda. Bu demek ki AK Parti döneminde 15 bin cami yapıldı ve halen yapılmaktadır. Buna karşılık bin 59 cemevi bulunuyor. Oysa Türkiye'de 25 milyon Alevi var. Yani Türkiye'nin üçte biri Alevi."

Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması gerektiğini savunan Aktaş, "İlk başlarda Atatürk tarafından iyi niyetle kurulmuş olabilir ama şimdilerde saptırılarmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmalıdır" ifadesini kullandı.

Aktaş, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japonya Büyükelçiliği'ndeki konuşmasına müdahalesini haklı bulduğunu söyledi.

Kaynak: AA