Türk Ocakları Genel Başkanı Öz Açıklaması

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, "Türkiye'nin gerçek manada demokratikleşmesi, kendi kültür ve kimliğine sahip çıkarak bir dünya gücü haline gelmesi en başta milliyetçi düşünceyi benimseyenleri sevindirir" dedi.


Öz, Samsun Türk Ocakları'nda düzenlenen bölge toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Ocakları'nın, Türk irfanına, kültürüne, İslam milletlerinin en önemlilerinden biri olan Türk milletinin yükselme davasına hizmeti esas aldığını, bunu yaparken parti siyaseti dışında kalmayı, bilime, tefekküre ve geleceğin teminatı gençlere öncelik vermeyi düstur edindiğini söyledi.

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öz, etnik bölücülerin verilecek tavizlerle tatmin edilemeyeceğinin yakın geçmişte yaşanan tecrübelerle apaçık görüldüğünü savundu.

Talep çıtasının sürekli yükseleceğini iddia eden Öz, "Zira nihai hedef dört parçalı Kürdistan'dır. Bugün PKK sadece Türkiye'de değil Suriye ve Kuzey Irak'ta da etkili olmanın yollarını aramaktadır. Peki o zaman ne yapmalı? Yapılacak şey bellidir. Akıllı siyasetle terör tehdidi tamamen bertaraf edildikten sonra etnik ve mezhebi köken ayırımı yapılmaksızın bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir dil ve yaklaşımla demokrasi kökleştirilmelidir" diye konuştu.

- "Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projelerini gururla karşılıyoruz"

Türkiye'nin imar, inşa, ekonomik kalkınma, demokratikleşme ve büyümesinin, Türkiye'nin milli sevdalılarını sevindireceğini ifade eden Öz, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda Marmaray projesi, Türkiye ve Türk dünyası açısından çok önemli olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi gibi projeleri gururla karşılıyoruz. Türkiye'de gereksiz kutuplaşmalara, binlerce gencin hayatının kararmasına ve büyük mağduriyetlere yol açan başörtüsü meselesinin halli de milletimiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Türkiye'nin gerçek manada demokratikleşmesi, kendi kültür ve kimliğine sahip çıkarak bir dünya gücü haline gelmesi en başta milliyetçi düşünceyi benimseyenleri sevindirir. Zira milliyetçilik doğası gereği demokrattır, milli iradeye inanır."

Kaynak: AA