Mersin Büyükşehir Belediyesi Festival Hazırlıklarını Sürdürüyor

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 16-17 Kasım tarihlerinde bu yıl 4.’sü yapılacak Narenciye Festivali’ne 30 ülkeden gösteri gruplarının katılacağını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Festival Hazırlıklarını Sürdürüyor

Başkan Özcan, yazılı bir açıklama yaparak, Narenciye Festivali hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Adnan Menderes Bulvarı Kültür Parkı’nda yapılacak olan festivale yaklaşık 30 ülkeden gösteri gruplarının katılacağını belirten Özcan, festivalin güzel bir ortamda geçmesi için İçel Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli önlemi aldıklarını kaydetti.

Alanın temizliğine ve çevre bakımına önem vererek, İçel’i narenciye festivaline hazırladıklarını ifade eden Özcan, Narenciye Festivali için ayrılan bütçenin her sene çok büyük bölümünü İçel Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığını da dile getirdi. Narenciye Festivali’nin Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı önemli ve ciddi bir festival olduğunu vurgulayan Özcan, “Yurt dışı ve yurt içinden gelecek bütün vatandaşlarımızın, özellikle narenciye konusunda bilgilendirilmesi çok önemli. Türkiye’de büyük oranda yetiştirilen narenciye alanında ticaret yapan vatandaşlarımızın da festivale gelip yerinde inceleyerek ve fuarlar açılarak görmesini temenni ediyoruz. İçel için çok faydalı bir çalışma. Her sene bu tarihlerde narenciye festivali yapılıyor. İçel ve İçel’i yönetenler, bu festivali en iyi şekilde yapmak için gayret sarf ediyor. Aynı zamanda Avrupa’dan ve diğer ülkelerden halk oyunları ekipleri gelecek. Onlar da bu festivalin ayrı bir süsü olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA