Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstandinos Kutras, Ege'de ihlaller konusunda Türkiye ile Yunanistan arasında diyalog bulunmadığını belirtti ve "Egemenlik ve milli egemenlik haklarıyla ilgili meseleler müzakere konusu değil" dedi.


Yunan gazetecilerin, "Ege'de ihlal olaylarının Türk ve Yunan makamları arasında konuşulduğuna" ilişkin iddialarla ilgili sorularını yanıtlayan Kutras, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde milli egemenlik haklarını ihlal eden uluslararası hukuka aykırı bir hareket olduğunda hemen girişimde bulunarak, ortakları, müttefikleri ve uluslararası organizasyonları eksiksiz olarak bilgilendirdiğini söyledi.

Kutras, açıklamasında şöyle dedi:

"Egemenlik ve milli egemenlik haklarıyla ilgili meseleler müzakere konusu değil. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, herhangi bir şekilde milli egemenlik haklarını ihlal eden uluslararası hukuka aykırı bir hareket olduğunda hemen Türk tarafına uygun diplomatik girişimlerde bulunmaktadır. Kısa bir süre önce 5 Kasım'da Türk savaş uçaklarının Makronisos ve Stroggili adalarının üzerindeki yüksek uçuşu olayında da bunu yapmıştır. Özellikle Dışişleri Bakanı'nın talimatları doğrultusunda Ankara'daki Büyükelçiliğimiz, Türk Dışişleri Bakanlığı nezdinde bununla ilgili şifahi olarak diplomatik girişimde bulunmuştur."

Kaynak: AA