Şeker İş Sendikası’ndan Ziraat Odası’na Ziyaret

Malatya Şeker Fabrikası’nın durumunun netleştirilmesi ve Malatya Belediyesi’nin burasıyla ilgili ne yapacağını kamuoyuna net şekilde açıklaması istendi.

Şeker İş Sendikası’ndan Ziraat Odası’na Ziyaret

Şeker İş Sendikası Malatya Şubesi yöneticileri, Malatya Ziraat Odası’na ziyaret etti. Burada basın açıklaması yapan Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, kapatılan ancak hukuka başvurulması sonucu tekrar açılan Malatya Ziraat Odası’na ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Şeker Fabrikamız özelleştirme kapsamında satılmasının iptal edilmesi konusunda bizlere destek veren Malatya Ziraat Odası’na ziyaret gerçekleştirdik” diyerek, Şeker Fabrikası’nın akıbeti konusunda endişelerini dile getirdi.

Murat, “Buraya benden, sendikamızdan çok Malatyalıların sahip çıkması gerekiyor. Bizim seçtiğimiz insanlar burasının kapatılması için çaba sarf ediyorlar. Ankara’da yaptığım ziyaretlerde de bunu tespit ettim. Sayın Başbakan Malatya ziyaretinde, şeker fabrikasını çalışanlarıyla belediyeye verdim demiş. Ancak bizi üzen buradaki belirsizlik sürüyor. Yetkililer çıkıp bir açıklama yapmıyorlar. Belediye burasını çalıştıracak mı çalıştırmayacak mı? Çalıştırmayacaksa düşüncesi nedir” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise şunları söyledi:
“Malatya’nın menfaati için eylemler ve basın açıklamaları yapıp şeker fabrikasını sattırmadık. Sayın Başbakanımız yanlışları düzeltti. Milletin istemediği bir şeye kalkıştıkları zaman başarılı olamayacaklar. Alışveriş merkezlerini ve hastaneleri aynı sıraya dizeceksin, yeni devlet hastanesini de aynı sıraya koyacaksın, o zaman trafiğin altından nasıl kalkacaksın. Yolun altında boş yerler vardı, hastaneyi o uygun yerlere yapmalıydı.”
Polatbaş, şeker fabrikası için de Malatya Belediyesi ile görüşeceklerini bildirdi. Bayram Polatbaş, “Şeker Fabrikası başka bir yere taşınabilir ancak kapanmamalıdır” dedi.

Kaynak: İHA