Hatay'da 'Medeniyetler Şehrinde Renklerin Zenginliği Projesi''

Hatay Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Medeniyetler Şehrinde Renklerin Zenginliği Projesi'' kapsamında, kentteki farklı dinlere mensup cemaat ve kanaat önderlerinin katıldığı yemekli toplantı düzenlendi.


Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bir otelde düzenlenen yemekte, çok özel insanların mekan tuttuğu çok özel bir şehirde, teşkilat olarak görev almaktan gurur duyduğunu söyledi.

En zor şartlarda dahi Hataylıların kardeşlik ikliminin bozulmadığının bir kez daha kanıtlandığını ifade eden Kılıç, sıkıntılı günler yaşadıklarını, tüm vatandaşlarla birlik beraberlik içerisinde bu sıkıntıları atlatmasını bildiklerini dile getirdi.

Hatay'ı karıştırmak isteyenlerin çıkabileceğini belirten Kılıç, "Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu halkın üzerine düşen görevi layıkıyla yapacağına eminim. Kardeşlik ikliminin bozulması gelecek kuşaklara çok kötü bir mirasın bırakılması anlamını taşır. Kimsenin, bizden birkaç kuşak sonra geleceklere kötü miras bırakmaya hakkı yoktur. Güvenlik hizmetlerini sunarken halkımızın istek ve önerilerini dikkate alıyoruz. Bunu için il genelinde 34 proje yürütüyoruz" diye konuştu.

Ortodoks cemaati ruhani lideri Jan Dellüller ise ''Jan Delüler'' ibadetlerinde bütün insanlığın barışı için dua etiklerini belirtti.

Hatay Emniyeti'nin kendileriyle diyalog kurarak şehirdeki güven, barış, sevgi ortamının tesisi için ''Medeniyetler Şehrinde Renklerin Zenginliği Projesi''ni hayata geçirdiğini anlatan Dellüler, şunları kaydetti:

"Bu, örnek bir davranıştır. Bu şehrin aslında katmerleri çok sağlamdır. 10 şiddetinde bir deprem bile bu şehrin altyapısını bozamaz. Bizler bu şehirde kardeşlik, sevgi, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde yaşıyoruz. Aslında hepimiz biriz. Birinin diğerinden, hiç kimsenin diğerinden bir farklılığı yok. İbadet yerlerimiz farklı ama aynı yere ibadet ederiz. Onun için, kardeşliğimizin devamı için bu projeye her zaman destek veriyoruz."

Hatay Musevi Cemeati Başkanı Şaul Cenudioğlu de kentte değişik dinlere mensup kişilerin asırlardır bir arada hoşgörü ve sevgi içinde yaşadıklarını ifade etti.

Ülkede 1980 öncesinde meydan gelen olayların tekrar yaşatılmak istendiğini ancak bunun başarılı olamadığını vurgulayan Cenudioğlu, kentte hakim durumda bulunan sağduyunun bazı olayları engellediğini söyledi.

Toplantıya Antakya Ortadoks Kilisesi Cemeati Başkanı Fadi Hurigil, İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol, iş adamları ve emniyet müdürlüğü personeli de katıldı.

Kaynak: AA