Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'ye Gelecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 12-13 Kasım'da Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Ekim'de yapılan seçimlerde yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yurt dışına yapacağı bu ilk resmi ziyaret kapsamında Aliyev, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Gül, Aliyev'e "Devlet Nişanı" tevcih edecek.

Ziyaret kapsamında Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşbaşkanlıklarında Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin üçüncü toplantısı da gerçekleştirilecek.

Açıklamada, "Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek görüşmeler ve YDSK 3. Toplantısı, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak gündeminde yer alan konuların ele alınmasına imkan sağlayacak, bu vesileyle, muhtelif alanlarda ikili anlaşma ve protokollerin imzalanacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulunulacaktır" denildi.

Kaynak: AA