Milletvekilleri İş Hanındaki Yangında Yaralananları Ziyaret Etti

Gaziantep'te milletvekilleri, 2 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iş hanındaki yangının ardından hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Milletvekilleri İş Hanındaki Yangında Yaralananları Ziyaret Etti

Yaralıların bulunduğu Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne gelen AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaralıların durumu hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. Heyet, daha sonra tedavileri süren yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun temennilerinde bulundu. Yaşadıklarını anlatan yaralılardan bazıları, panikle kendilerini balkondan aşağı atarak kurtulduklarını belirtti.

Yaralıların yakınlarıyla da görüşen heyet, hastalar için gereken bütün müdahalelerin yapıldığını söyledi.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, olayı duyar duymaz Gaziantep’e geldiklerini belirterek, “Olayı duyar duymaz mesleki çalışmalarımızı yarıda keserek buraya geldik. Olayın hemen ardından itfaiye ve sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesiyle daha fazla can kaybı olmasının önüne geçilmiştir. Ama maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifa diliyorum” dedi.

Erdoğan, itfaiyenin olaya zamanında müdahale ettiğini de hatırlatarak, “Aldığımız bilgiler itfaiyenin olaya zamanında müdahale ettiğini gösteriyor. Orada çalışan bütün ekiplere teşekkür ediyorum. Gerek sağlık anlamında, gerekse de kurtarma çalışmalarında daha fazla can kaybının önüne geçilmiştir” diye konuştu.

Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise, hastanelerde yapılan müdahalelerle bazı yaralıların yeniden hayata tutunduğunu ifade ederek, “Arkadaşların bu olaydaki özverili çalışmalarını buraya gelerek yerinde gördük. Yoğun bakımda olan kardeşlerimiz var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.

Milletvekili Mehmet Şeker ise, olayın meydana geldiği yerin çok dar sokaklardan oluştuğunu ancak buna rağmen zamanında müdahale edildiğine işaret ederek, “Olayda 2 arkadaşımız hayatını kaybetti, 4 arkadaşımız da hastanedeki doktor arkadaşlarımızın gayretleriyle yeniden hayata tutunmuş. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Hastane çalışanlarımıza bu üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Basın mensuplarının yangına zamanında müdahale edilip edilmediği sorusuna Milletvekili Şeker, “Orası trafiğe kapalı bir cadde, dolayısıyla itfaiyenin oraya gitmesi gerçekten zor. Doğru olan bu tür işletmelerin orada olmamasıdır. Bu tür işletmelerin sanayi bölgesine ya da şehir dışına çıkarılması gerekiyor” yanıtını verdi

Yaralılar hakkında heyete bilgi veren Uzman Doktor İdris Yıldırım, “4 tane solunumu durmuş ve müdahale ettiğimiz hastamız var. Bunların sadece birinin durumu iyi. Toplamda şuanda hastanemizde 9 hastamız yatıyor” dedi.

Kaynak: İHA