Polisin Basın Mensuplarının Görev Yapmalarına Engel Olduğu İddiası

Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği, polisin basın mensuplarının görevlerini yapmalarına engel olduğu iddiasıyla bir açıklama yaptı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, bir kamu hizmeti olan polislik mesleğinin halkla ilişkilerdeki başarısının temeli, polisin basınla olan ilişkilerinden geçtiği belirtildi.
Polisler gibi gazetecilerin de kamu görevi yaptığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Her ikisi de kamunun hizmetinde olan bu meslek mensupları arasındaki uyum ve iletişim kamunun güvenliği ve demokrasimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Son dönemde polislerle gazeteciler arasında yaşanan bazı tartışmalar, artık yeni bir boyut kazanarak, gazetecilerin görevini engelleme boyutuna ulaşmıştır. Bugüne kadar gazetecilerle polis arasında yaşanan küçük çaplı tartışmalar hakkında meslektaşlarımızdan derneğimize gelen şikayetler, bizler tarafından dengelenmeye çalışılsa da son yaşanan tatsız bir olay bu açıklamanın yapılmasını gerekli kılmıştır. Olay mahalinde, kimseye engel olmadan, güvenlik şeridini ihlal etmeden, görevli personelin çalışmasına engel olmadan, Başbakanlık BYEGM tarafından verilen basın katını ibraz etmesine rağmen, bir basın mensubunun fiziki müdahaleyle görevini yapmasına engel olunması meslek camiamızda büyük üzüntü ve tepkiye neden olmuştur. Bu tür tatsızlıkların ve tartışmaların bir daha yaşanmaması, kamu görevi yapmakta olan polisin ve basın mensuplarının görevlerini layıkıyla yapabilmeleri açısından konunun tüm ilgililerinden hassasiyet beklediğimiz belirtir, basın mensuplarının kamu adına görev yaptıklarının altını bir kez daha çizerek saygılarımızı sunarız."
Kaynak: AA