Lösemili Çocuklar Haftasında Jandarmadan Anlamlı Ziyaret

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli olan rütbeli personel ve askerler, ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ sebebiyle Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret etti.

Lösemili Çocuklar Haftasında Jandarmadan Anlamlı Ziyaret

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Bay tarafından karşılanan Jandarmalara, öncelikle hastane hakkında kısa bir bilgi verildi.

Daha sonra, tedavi gören lösemili çocukların bulunduğu kata çıkan jandarma personeli ve eşleri, çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundu ve onlara çeşitli hediyeler verdi.

Lösemili çocuklar, kendilerine verilen jandarma şapkası, okul çantası, boyama kitabı ve boyama kalemleri gibi hediyelerden oldukça memnun kaldı.

Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren jandarmalar, lösemili çocukların aileleriyle de sohbet etmeyi ihmal etmedi. Aileler, jandarmanın anlamlı davranışından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Jandarma personeli, ziyaretin son aşamasında yatarak tedavi gören lösemili çocukların bulunduğu kata geçti ve buradaki doktorlardan çocukların durumuyla ilgili bilgi aldı. Doktorların acil durumlarda bazen kana ihtiyaç duyduklarını belirtmeleri üzerine, jandarmalar günün her saatinde yardıma koşabilecekleri özellikle ifade etti.

Çocuk Hematolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Bay, “Lösemili Çocuklar Haftası’nda Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ziyaret son derece anlamlı oldu. Buradaki çocuklarımız asker ağabeylerini ilk defa bu kadar yakından gördüler. Onlarla birlikte boyama yaptılar ve oyun oynadılar. Hayatları boyunca unutamayacakları bir gün yaşadılar. Böyle önemli bir haftada ulusal düzeyde farkındalık oluşturan Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nın personeli, saygıdeğer eşleri ve tüm Mehmetçiklerimize teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA