'Cumhuriyetin 90. Yılında Demokrasi” Konferansı Urla’da Gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin 90. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Urla Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi işbirliğiyle konferans düzenlendi.

'Cumhuriyetin 90. Yılında Demokrasi” Konferansı Urla’da Gerçekleştirildi
“Cumhuriyetimizin 90. Yılında Demokrasi” konulu konferansa konuşmacı olarak İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler katıldı.

Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun da katıldığı Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konferansa Urlalılar büyük ilgi gösterdi.
Başörtüsü konusuna değinerek konuşmasına başlayan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Güler Ayman, "Bizim başörtüsü sorunumuz hiç olmadı, bizim türbanla sorunumuz oldu. Bizim sorunumuz türbanladır ve öyle olmaya devam edecektir” dedi.

Başbakanın türban konusundaki açıklamasında “Kadının başını örtmesi dinimizin emridir” sözünün kaygı verici olduğunu ifade eden Güler, Başbakanın bu sözle devlete din karakteri verdiğini, bundan sonra devlet ve toplum düzenlemelerinde dinin temel alınacağının göstergesi olduğunu dile getirdi.

4+4+4 eğitim sistemine de değinen Birgül Ayman Güler, “Bugün gelinen noktada ikinci 4 yıllık eğitimde kız öğrencilerin okulu terk etmelerinde büyük artış olduğu görülmektedir” dedi.

Konuşmasında etnik köken ve ırkçılığa da yer veren Güler, “Irkçılık nedeniyle Andımız kaldırıldı. Burada rahatsızlık oldukları tek şey Türk kelimesidir. Türk kelimesinden o kadar rahatsız oluyorlar ki, kullanan herkes için ırkçı, kafatasçı yaftası yapıştırılıyor. Anadan babadan gelen etnik kökenler de şereftir. Anadilin öğrenilmesi doğaldır. Bunlara hiçbir sözümüz olamaz ancak, Türkiye’de 37 ayrı etnik grup var. O nedenle anadilde eğitim uygulanabilir bir istek değildir” dedi.

Konferans sonunda izleyenlerin sorularını da cevaplayan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’e Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar teşekkür ederek çiçek sundular.
Kaynak: İHA