Bü’de, ‘yerli Sosyoloji’ Konferansı Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından "Türkiye'de Yerli Sosyoloji" konulu konferans düzenlendi.

Bü’de, ‘yerli Sosyoloji’ Konferansı Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Sami Şener, “Türkiye’deki sosyal düşünce ve sosyolojik metodolojiyi İslam ve geleneksel değerlerden uzak tutmak, mümkün değildir” dedi.

Konferansın konuşmacısı Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Şener, “Türkiye’deki sosyal düşünce ve sosyolojik metodolojiyi İslam ve geleneksel değerlerden uzak tutmak, mümkün değildir. Özellikle, pozitivist değil de, değerlere dayalı bir sosyoloji oluşturmak istiyorsak. İslam düşünce tarihi, bu dinin yaşadığı coğrafyada bilinmesi, sosyal bilimlerin yeni bir dinamizme kavuşması açısından önem taşımaktadır. Böylece, bu medeniyetin insanları; hangi problemleri hangi bilgi kaynakları ve metotları ile çözebildiklerini öğrenme imkanı bulacaklardır” dedi.

Konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Emre, Eğiti Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Vekili Erturan Asiloğulları katıldı.

Kaynak: İHA