- İran'la Nükleer Müzakerelerde Anlaşmaya Varılması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, İran'ın ticari partner olarak iş yaşamına girmesi sonucu Türkiye için yeni fırsatların oluşacağını söyledi.


Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında Cenevre'de nükleer program konusunda anlaşmaya varıldığını hatırlattı.

İran'ın petrol zengini bir ülke olduğuna işaret eden Özer, "Komşumuz İran'ın izolasyondan kurtulmuş olması bölgemizdeki gerginliği ortadan kaldırmıştır. Petrol ve doğalgaz fiyatları üzerindeki baskı azalacaktır" dedi.

Türkiye için arz güvenliğinin artacağını ve fiyat artış beklentisinin de kırılacağını söyleyen Özer, "İran için ilk olumlu gelişme bankalarda dondurulmuş olan paralarının serbest bırakılmış olmasıdır. Bu da İran'ın dünya ticaretine tekrar dönmesi demektir. Türkiye'nin İran'a olan ihracatı ve müteahhitlik hizmetleri artacaktır. İran'ın ticari partner olarak tekrar iş hayatımıza girmesi, Türkiye için yeni fırsatlar oluşturacaktır."

Kaynak: AA