Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sanlav, Sarıyerin Aday Adaylarını Değerlendirdi

Sarıyer Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sanlav, Sarıyer Belediye Başkan aday adaylarının seçim kazanma şanslarını değerlendirdi.

Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sanlav, Sarıyerin Aday Adaylarını Değerlendirdi

Yerel seçimlere 4 ay gibi bir zaman kala partilerde aday adaylıkları şekillenmeye başladı.

Sarıyer Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sanlav, Sarıyer'in CHP ve AK Parti’nin Sarıyer Belediye Başkan aday adaylarını ve seçim kazanma şanslarını değerlendirdi.

AK Parti Sarıyer Danışma Meclisine AK Parti yetkilerinden kimsenin katılmadığını söyleyen Ümit Sanlav, “Geçtiğimiz günlerde AK Partili aday adaylarının, ilk kez toplu olarak boy gösterdikleri AK Parti Sarıyer Danışma Meclisi toplantısına ne il yönetiminden, ne Sarıyer sorumlusu milletvekilleri, ne aday adaylarına yönelik birinci dereceden muhataplardan hiçbirinin yer almamıştır. Tüm adayların endamını görmeden, sınırlı sürede de olsa konuşmalarını, vitrin ve vizyonlarını aynı anda ölçüp tartmadan, neye göre aday tayin edeceksiniz? Sarıyer’i bir dönem daha mı gözden çıkarttınız? Sarıyer’i umursamıyor musunuz? Yoksa adayınızı zaten belirlediniz de aday adaylarına tiyatro mu oynatıyorsunuz? Sadece kulis bilgilerine göre karar verilirse, aday adaylarının artıları eksileri, somut şekilde ölçülüp tartılmazsa geçen seçimlerde olduğu şekilde yanılma riskiniz yüksektir” dedi.

Partilerin Sarıyer aday adaylarını değerlendiren Ümit Sanlav, “AK Parti’den 13 artı 2 aday adayı çıkması, Sarıyer Belediyesi’ni CHP’den geri almanın bu kadar kolay görülmesi nedeniyle siyasetçilerin iştahını kabartması olarak yorumlanabilecekken, CHP’den bu kadar aday adayı çıkması da bu görüşü doğrular nitelikte. Daha açık şekilde ifade edersek, Sarıyer’de CHP iktidarı varken, CHP’den 11 artı 3 aday adayı çıkması Şükrü Genç’in bu işi yapamadığını deklare etmekte” ifadelerini kullandı.

“CHP örgütü içerisinden çok sayıda aday adaylarının çıkması Genç’in başarısız olduğunu gösterir” diyen Ümit Sanlav, bunun temel sorununu şöyle değerlendirdi:
“Sarıyer’in 3 ay içinde çözülecek tapu sorunu, yer altı otoparkları, Sarıyer’in balık kültürünün anıtı olacak tarihi balıkçılar çarşısı, Sarıyer Spor Kulübü’nün 5 sene içinde süper ligde oynaması, Sarıyer’e yakışır belediye hizmet binası, işe girme sözü verilen 5 bin’in üzerinde vatandaş, Zekeriyaköy’de antrenman sahası olarak kullanılan arazinin Sarıyer Spor Kulübüne tahsisi, her eve bir sigortalı, Sarıyer’deki her ev için deprem etüdü yapılması, çağdaş minibüs ve taksi durakları, 23 Nisan 2012’de açılacağı sözü verilen Nikah Dairesi ve Kültür Merkezi’nin yanı sıra, 34 maddelik vaatler manzumesinden hiçbirini yerine getirmemiştir. Ancak yine de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kendisini belediye başkanı göstermemek taahhüdü ile ilçe başkanı olan Mehmet Deniz’e rağmen, yine de en iddialı adaylardan.”
Şükrü Genç'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilindiğini ifade eden Sanlav, "Kemal Kılıçdaroğlu, Şükrü Genç’i karşısına alıp ‘Seninle çalışmak istiyorum ama sendikalarla aran bozuk, parti tabanınla da, ilçe başkanınla da. Git onları ikna et ve yeniden başkan adayımız ol’ diyeceği, Şükrü Genç’in de tüm muhataplarını karşısına alacağı ve bu unsurları bir şekilde yeniden ikna edip Sarıyer Belediye Başkan adayı olacağı tahmin ediliyor. Bu ihtimali yüzde 70 gören Sarıyer siyasi gözlemcileri, yüzde 30’luk ihtimali de Erol Aydın ve Cengiz Alp arasında bölüştürüyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA