Konak Belediyesinden 10 Kasım Etkinliği

Konak Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıl dönümünde "Atatürk'ün ışığında yürüyoruz" adlı ışık gösterisi sunacak.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 10 Kasım'da İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda 2 bin 400 İzmirlinin katılımıyla Atatürk portresi oluşturarak bir ilke imza atan belediye bu kez, ışık efektlerinden oluşan büyük bir görsel şölen için ön hazırlıkları tamamladı.

Etkinlik kapsamında 9 Kasım Cumartesi günü saat 20|30'da Üçkuyular'da başlayacak gösteride Atatürk, atıyla Körfez üzerinden 15x30 metrelik su perdesinden İzmirlileri selamlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı güzergahıyla Güzelyalı, Küçükyalı, Karataş, Konak ve Alsancak semtlerini geçecek.

Saat 21.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki heykelinin önünde bir süre durup burada da İzmirlileri selamlayacak. Ardından Gündoğdu'ya ilerleyecek ve bu meydanda da bekleyecek. Gösteri görsel efektlerle de desteklenecek.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yaptığı açıklamada, milletvekilliği döneminde Atatürk'ün İzmir'i adlı kitabını kaleme aldığını anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl 2 bin 400 İzmirli ile ortaya çıkardığımız Atatürk Portresi Projesi de ses getirmişti. Atatürkçü kimliğim ve Büyük Önder'e olan şükran duygularımızı her sene farklı şekilde göstermeye çalışıyoruz. Her şeyimizi ona borçluyuz. Bu şükran borcu için İzmirlilerle ortaklaşa gerçekleştirebileceğimiz projeler üretiyoruz. Bu görsel şölenle de Atatürk'ün görüntülerini yaklaşık 2 saat boyunca Körfez'in üzerinde, dev bir su perdesiyle İzmirlilerle buluşturacağız. Çeşitli sürpriz mizansenler de hazırlanıyor, teknik çalışmalar sürüyor. Uzun yıllar unutulmayacak anlar yaşayacak İzmirliler."

Kaynak: AA