Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal Açıklaması

Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal, yaptığı açıklamasında, “Başörtülü vekil, ülkemiz adına bir kazanım” dedi.


“Bir takım itirazlara karşın, pek çok siyasi partinin, meseleye bir sağduyu içerisinde, meşru çizgiler içerisinde tavır ve davranışlarını ortaya koyduğunu görüyoruz. Bunun da topyekun ülkemiz adına bir kazanım olduğunu ifade etmek isteriz” diyen Özbakkal, “AK Partili bazı kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başı kapalı olarak girmesi, başörtüsü meselesinin bir gündem maddesi olmaktan çıkıyor olmasının önemli olduğunu görüyoruz. Başörtüsü konusu çok uzun süredir siyasi alan içerisinde bir rekabet unsuru haline getirildi.

Hem toplum, hem de siyasette büyük bir problem olarak bugünlere kadar taşındı” dedi.

Özbakkal, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Türkiye'de gerçek gündemi konuşmak adına diğer bütün meseleleri örten, sübjektif bir değer olarak bu ülkenin, bu meseleyi çözüyor olmasının önemli bir adım olduğu. açıdan ümit ediyoruz ki, Türkiye'nin geride bıraktığı, makulü kaybetme noktasında restleşmeye geldiğimiz, siyasetin uçlara kaydığı, her meseleyi siyahla beyaz arasında tartıştığı bir iklim içerisinden çıkar, insanlarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, esnafımızın gerçek meselelerini konuşur hale geliriz.

Başörtüsü konusunun geçmişte çok fazla gerilim unsuru olduğunun altını çizeriz. Birtakım itirazlara karşın, pek çok siyasi partinin, meseleye bir sağduyu içerisinde, meşru çizgiler içerisinde tavır ve davranışlarını ortaya koyduğunu görüyoruz. Bunun da topyekun ülkemiz adına bir kazanım olduğunu ifade etmek isteriz. Demokrat parti her zaman toplumsal barışı sağlamıştır, milletimizin istekleri doğrultusunda siyaset yapmalıyız.”
Kaynak: İHA