Kumluca'nın Yeni Cazibe Merkezi Ahmet Yesevi Parkı Olacak

Kumluca Belediyesi tarafından yapımı devam eden Meydan Mahallesi'ndeki Ahmet Yesevi Parkı'nın, ilçenin yeni cazibe merkezi olacağı bildirildi.


Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapımı devam eden Meydan Mahallesi'ndeki Ahmet Yesevi Parkı'nda yürütülen çalışmalarda son gelindi. Parktaki çalışmalar, yeşillendirme ve çevre düzenlemesiyle sona erecek.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, 15 bin 250 metrekare toplam alana sahip parkın, 7 bin metrekaresini yeşil alanların oluşturduğunu bildirdi. Çetinkaya, daha önce yapılan çalışmalarda parkın otoparkı, amfitiyatrosu, yaya köprüsü, satranç meydanı, çay bahçesi, yürüyüş yolları, çeşmeleri, pergoleleri ve kamelyalarının tamamlandığını söyledi.

Parkın yapımıyla yeşile ve çevreye önem verdiklerini belirten Çetinkaya, parkta 320 narenciye, iğde ve zeytin fidanı, 6 bin yer örtüsü, çit bitkisinin yanı sıra 500 mevsimlik çiçek dikildiğini kaydetti.

Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı'nın da zeytin fidanı diktiği parkımızdaki çalışmaların sonuna yaklaşıyoruz. Şu an ekimini yapılan çim tohumlarının da 15 gün içinde yeşermesiyle yemyeşil bir parkımız olacak. Öyle ümit ediyorum ki bundan böyle Ahmet Yesevi Parkı ilçemizin yeni bir cazibe merkezi olacak."

Kaynak: AA