Karşıyaka’daki Esrarengiz Cinayetin Sırrı Çözüldü

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde işlenen sır cinayetin zanlısı kaçtığı tespit edilen KKTC’den İzmir’e dönüşte Adnan Menderes Havaalanı’nda yakalandı.

Karşıyaka’daki Esrarengiz Cinayetin Sırrı Çözüldü

Karşıyaka’nın Bostanlı semtindeki Almanya'ya giden komşuları İbrahim ve Nedime Dizdar çiftinden emanet aldığı anahtarla girdikleri dairede arkadaşlarıyla alkol alan 26 yaşındaki Turgay Bahadır'ı öldüren katil zanlısı O.Ş. (27), Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalandı.

Olay, 15 Kasım Cuma günü Bostanlı Şehitler Bulvarı numara 53’te meydana gelmişti. Yılda iki kez Almanya’dan İzmir’e gelen İbrahim ve Nedime Dizdar çiftinin dairesinde işlendiği tespit edilen cinayet kafalarda soru işareti bırakıyordu. Polisin yaptığı inceleme sonucunda ise gerçek ortaya çıktı. Yapılan incelemeye göre, Dizdar çifti 9 Kasım'da Almanya'ya dönerken anahtarı komşuları olan Turgay Bahadır'a teslim etti. Turgay Bahadır ise olay akşamı arkadaşlarını Dizdar çiftinin evine davet ederek birlikte alkol almaya başladı.

Bu sırada alkolün etkisiyle Turgay Bahadır ile O.Ş.'nin arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine O.Ş, Turgay Bahadır'ı boynundan, göğsünden ve bacağından olmak üzere 4 ayrı yerinden bıçakladı. Turgay Bahadır kan kaybından dolayı olay yerinde hayatını kaybederken, O.Ş. ise yakındaki duraktan taksiye binerek kaçtı.

Olayın ardından katil zanlısı O.Ş.’nin izini süren cinayet büro ekipleri zanlının bindiği taksinin şoförü ile görüşerek O.Ş.’nin Karşıyaka’da bir giyim mağazasında indiğini öğrendi. Mağazadaki çalışanların söylediklerine göre zanlı, bir arkadaşının trafik kazası geçirdiğini ve o yüzden üzerinin kanlı olduğunu, acilen kıyafete ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine giyim mağazasının güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, O.Ş.'nin izini sürdü ve İçel limanına kaçtığını belirledi. İçel'den KKTC'ye gittiği belirlenen O.Ş.'yi takip eden cinayet bürosu ekipleri, dün havayolu ile İzmir'e dönüş yaptığı tespit edilen zanlıyı Adnan Menderes Havalimanı'nda yakaladı. İfadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda gözaltına alınan O.Ş.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA