İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Aids Günü Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden 1 Aralık Dünya AİDS Günü deneniyle bir açıklama yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden  Aids Günü Açıklaması

Müdür vekili Dr. Faruk Kendigilen, WHO tarafından alınan karar çerçevesinde bütün dünya ülkeleri 1988 yılından bu yana, 1 Aralık gününü HIV/AIDS konusunda bilinçlenmeyi sağlamak ve korunma yollarının öğrenilmesi amacıyla özel bir gün olarak belirlendiğini söyledi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi“ AIDS (Kazanılmış Bağışıklık Yetmezliği Sendromu), vücudun mikroplara karşı koyma yeteneğini bozan bir hastalıktır. Hastalığın etkeni HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) adı verilen bir virüstür. HIV/AIDS, çağımızın en önemli hastalıklarından birisidir. AIDS sadece tıbbi bir hastalık değil, aynı zamanda ekonomik, kültürel, psikolojik ve sosyal boyutları da olan bir sorundur.

Henüz etkin bir aşısı olmayan AİDS hastalığına karşı, koruyucu önlemlerin ve hastalık ile ilgili halk eğitimlerinin büyük rolü olduğu bilinmektedir. Hastalıkla mücadelede tedavi sürecindeki yenilikler önem taşımaktadır. Yeni ilâçlarla tedavi hastalık belirtilerinin ortaya çıkışını geciktirmekte ve hastaların daha uzun yaşamalarına imkan tanımaktadır.
Kaynak: İHA