Trabzon 'avrupa Birliği'Standartlarında Gelişecek

Trabzon Ticaret Borsası ile İspanya Caceres Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle işletmelerin çevre gıda güvenliği teknoloji ve enerji alanlarında Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde geliştirilmesine katkı sağlamak için ‘Yenilik AB standartları getirecek’ konulu eğitim seminere gerçekleştirildi.

Trabzon 'avrupa Birliği'Standartlarında Gelişecek

Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen seminere öğrenciler ve işletme sahipleri katıldı.

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. İlker Murat Ar, katılımcılara ‘Yenilik AB Standartları Getirecek’ projesi kapsamında sunum yaptı.

Trabzon Ticaret Borsası Genel Sekreteri Şükrü Erüz ise, bu projenin 2013 yılının başlarında başladığını söyledi.

Erüz, “Türkiye Odalar Forumu projesi kapsamında 80 proje arasında 22 projeden bir tanesi olarak yapılan bir proje. Projedeki amacımız üyelerimizle ilgili olarak üye işletmelerin çevre, teknoloji ve enerji alanlarında AB standartlarına göre analiz edilmesi ve analiz sonuçlarının değerlendirilerek üye işletmelerimizin kapasitelerinin arttırılması bununda yapılması için 4 üye işletmemizin örnek olarak belirlenerek özellikle bölgemizde yoğun olan fındık, çay, belki balıkçılık ve bunun yanında yöresel ürünlerimizin ticariyle iştigal eden işletmelerimizle birlikte inovatif çalışmalar gerçekleştirilerek işletmelere yenilik kazandırmak. Bizde işletmelerimize nasıl yenilik getirebiliriz onların kapasitelerini nasıl genişletebiliriz amacı içerisindeyiz. Şuanda İstanbul’da devam etmekte olan İnovasyon Haftası var, bu hafta kapsamında teknoloji, gıda, enerji alanlarında birçok yenilik yapılmaktadır. Yapılan bu yeniliklerle ilgili olarak uygulamalar hayatımıza girmektedir” dedi.

Kaynak: İHA