Siirt Valisi karayollarındaki Çalışmaları denetledi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, karayollarında devam eden çalışmaları denetledi.


Vali Aydın, beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ve İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile birlikte Siirt-Kurtalan karayolu, yol yapım çalışmalarını denetleyerek, incelemelerde bulundu.

Ilısı Baraj Gölü altında kalacak Siirt-Kurtalan Karayolunun Başur mevkiinde, Kurtalan yol şantiyesini ziyaret eden Aydın, Siirt-Kurtalan, Siirt-Eruh, Siirt-Pervari karayolu ile çevre yolunun çalışmaları hakkında, Karayolları Siirt Şube Müdürü Umut Esat Güloğlu ve yol yapım firması yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ahmet Aydın, Ilısu Barajı'nın yapılması ile oluşacak göl havzasının altında kalacak yollara, alternatif yeni yolların, yatırım programına alındığı ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çözüm süreci ile birlikte bölge genelinde alt yapı çalışmaları ve yatırımların hızla ilerlemeye başladığını belirten Aydın,"İlimizde yapılan ulaşım yatırımlarını yerinde bizzat görerek inceliyorum.. 2014 yılı itibariyle Siirt-Eruh, Siirt-Kurtalan ve Siirt çevre yolunun tamamlanacak. Siirt-Pervari karayolunun 10| kilometresinde ıslah çalışmaları da bu yıl bitirilecek. Çevre yolunun kamulaştırma sorunu nedeniyle yargıya intikal etti. Kamu yararı kararı alınarak sorunun giderileceğini 2014 yılı itibariyle ilimizin ulaşım ağındaki yolların büyük bir kısmının tamamlanacak" dedi.

Aydın, daha sonra vefat eden Necip Kantak'ın cenazesine katılmak üzere Tillo ilçesine gitti.

Kaynak: AA