Öğretmen Başkana Öğretmenler Günü Ziyareti

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle şahsına yapılan ziyaretleri makamında kabul etti.

Öğretmen Başkana Öğretmenler Günü Ziyareti
Kendisi de öğretmen olan Başkan Ok, ziyaretlerden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.


Belediye Başkanı İsmail Ok'u ilk olarak MHP İl Başkanı Bayram Çılgın ile Karesi İlçe Başkanı Taha Tunus ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek Başkan Ok’un Öğretmenler Günü’nü kutladılar. MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, asıl mesleği öğretmenlik olan İsmail Ok’un öğretmenlikten gelen sıcak ve kucaklayıcı yaklaşımının belediye başkanlığı görevinde de sürdüğünü ve bundan Balıkesir halkının büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çılgın, öğretmenliğin insanlara bilmediklerini ve hayatı öğreten bir meslek olarak kutsallık taşıdığını, bu nedenle öğretmenlere toplum olarak saygı duyulduğunu belirtti.

Belediye Başkanı İsmail Ok da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğretmenliğin fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu söyledi.

Ok, gerek öğretmenlik, gerekse belediye başkanlığı sırasında aynı sevecenlik ve yakınlıkla hizmet vermeye gayret ettiğini kaydederek, kamu hizmetinin söz konusu olduğu tüm alanlarda temel anlayışın insana saygı olduğunu söyledi.

Hükümet kararıyla okullarda andımızın okutulmadığını ve böylece çocuklara verilmek istenen hedef ve ülkülerin rafa kaldırıldığını belirten İsmail Ok, bu tavrıyla hükümetin dış güçlerin de istediği gibi hedefsiz ve ülküsüz bir nesil yetiştirilmesine alet olduğunu söyledi.

Çocuklara ulusal bilincin verilmesi konusunda asıl görevin öğretmenlere ait olduğunu bildiren Başkan Ok, “Ben öğretmenlerimizin, çocuklarımıza ulusal bilincin aşılanması konusundaki sorumluluk duygularına güveniyorum”dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Ok’un Öğretmenler Günü’nü kutlayan konuk heyet, kendisine bir buket çiçek verdi. Konuk heyet daha sonra, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç’i ziyaret ederek, aynı şekilde eğitimci olan Özenç’in de Öğretmenler Günü’nü kutladı. MHP teşkilatlarından sonra Burhan Erdayı İlkokulu ve Okul Aile Birliği üyeleri de Başkan Ok’u makamında ziyaret etti. Okul Müdürü Şaban Köse, Müdür Yardımcısı Asım Göknar ile Okul Aile Birliği Başkan ve üyeleri, Başkan Ok’un Öğretmenler Günü’nü kutlayarak günün anısına plaket ve çiçek verdi.
Kaynak: İHA