Karahasanlı Coşkun Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı beldesinde, geçtiğimiz yıl temeli atılarak, inşaatına başlanılan Karahasanlı Coşkun Kur’an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karahasanlı Coşkun Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Kasabada düzenlenen açılış törenine Kozaklı Kaymakamı Hakan Keskin, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Kozaklı ilçe Müftüsü Rahmi Yiğit, İl Genel Meclis Üyeleri, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Ensonra, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Hacıbektaş ilçe Müftüsü Esat Yapıcı, Karahasanlı Belediye Başkanı Halit Peker, Kozaklı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aşkar, daire müdürleri, kasaba din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk burada yaptığı konuşmada; “Kur’an Yüce Rabbimizin Kelamıdır. Arş’dan Arza uzanan Allah’ın ipidir. Muhatabı insandır. Kim O’na tutunur, sarılırsa kurtulur, aziz olur. O’ndan yüz çevirirse delalete sapar zelil olur. O’na sarılmanın ilk basamağı O’nu okumayı öğrenmektir. Sonra anlaması, sonra yaşaması sonra da öğretmesi, yaşatması gelir. Biz şu anda ilk basamağa adım atmış oluyoruz. Kur’an-ı öğrenmek için hiçbir engel kalmıyor. Bu kasabada Kur’an okumayan kalmasın, en azından her evden bir öğrenci istiyorum. Böyle hayırlı bir eserin vücuda gelmesinde önder olan maddi-manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Öztürk’ün konuşmasının ardından Kur’an Kursu binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Kaymakam Keskin, İl Müftüsü Öztürk ve yetkililer, Kur’an Kursunu gezdi.

Daha sonra ise kursun yapımında maddi ve manevi destek sağlayan Kaymakam Hakan Keskin, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Karahasanlı Belediye Başkanı Halit Peker, Din görevlileri Yusuf Nalbant, Mevlüt Doğanay ve Abdullah Çetin’e günün anısına plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA