Chp Ankara Milletvekilli gök Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Levent Gök, dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin, sorunların giderilmemesi durumunda dershanelerin yeraltına inebileceğini ve kayıt dışı durumun ortaya çıkabileceğini belirtti.


Çubuk ilçesinde bazı programlara katılan Gök, dershane tartışmalarına değindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün yaptığı açıklamayı hatırlatan Gök, "CHP olarak biz dershanelerin bir sonuç olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de bugün sürdürülen eğitim sistemimizin boşlukları, çeşitli derslerde yeterli öğretmenlerin bulunamayışı ve pek çok öğretmen kadrosunun boş olması nedeniyle dershanelerin bir sonuç olarak ortaya çıktığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Dershanelerin bir boşluğu doldurduğunu savunan Gök, "Hem üniversite sınavı hem de orta öğretim, ülkemizde uygulanan sınav sisteminin getirdiği yoğun bir mücadele alanı içerisinde öğrencilerin, sınavda çıkan ancak derslerde göremediği konuları dershaneler aracılığıyla kapatmaya çalışmasına tanık oluyoruz. Bu nedenle öncelikle eğitim sistemimizin bütün sistemi ve bütün kadrolarıyla yani hiçbir dersin boş geçmemesine, nitelikli ve kaliteli bir eğitimin tam sağlanabilmesi ölçüsüne kadar bu aşamanın devam ettirilmesini ve dershanelerimizin eğitim sistemimizin tüm sorunlarının çözüldükten sonra zaten ihtiyacının da kalmayacağını düşünüyoruz'" değerlendirmesinde bulundu.

-"Yanlış bir karar olduğunu söylüyoruz"-

Dershanelerin kapatılması halinde eğitime çok ciddi darbe vurulacağını anlatan Gök, bu durumun ne getireceğine ne götüreceğine iyi bakılması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu aşamada da bu tartışmaların çok dikkatli yapılması gerekiyor. Ne götürür ne getirir anlayışına bakmak gerekiyor. Eğer 'eğitim sistemimizde bütün öğretmen kadrolarıyla bütün öğrencilerimizle nitelikli eğitim veriyor ve okuldaki öğrencilerde bu nitelikli eğitimi aldığı farz edilerek üniversite sınavına başka bir destek almadan girebiliyor' diyorsak dershaneler ancak o zaman kapatılabilir. Ama bu sorunları gidermediğimiz takdirde, dershaneler yeraltına da inebilir ve bir kayıt dışı durumda ortaya çıkabilir. Dikkatli olmamız gerekiyor ve bu konuda tüm tarafların görüşlerini alarak uzlaşmacı bir tavır alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle dershanelerin kapatılmasının, şu anda yanlış bir karar olduğunu söylüyoruz."

Kaynak: AA