Belediye Başkan Aday Adayı Şahin’in Seçim Çalışmaları

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkan Aday Adayı ve Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin seçim çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkan Aday Adayı Şahin’in Seçim Çalışmaları

Seçim çalışmaları kapsamında seçim çalışmalarına projelerle ağırlık veren Cengiz Şahin, bu kapsamda özellikle kadınları ilgilendiren bir birinden önemli birçok projeye imza atmayı hedefliyor. Şahin seçimi aday olmaları ve seçimi kazanmaları durumunda Tatvan’da kadınların aile ekonomisine katkıda bulunabilmesi ve kendi ayakları üzerinde durup hayatlarını idame edebilmeleri için değişik kurslar açmaya planladıklarını belirtti.

Milli eğitim ve halk eğitim merkezleri ile protokol yaparak kurs açılması ya da açılan kurslara destek verilerek kadınlara iş olanakları sağlayacaklarını ifade eden Şahin, “Park ve bahçe işlerinde de kurs verildikten sonra kadınlarımızı ve gençlerimizi istihdam etmeyi düşünüyoruz. Pozitif ayrımcılık yaparak sunulacak projelerimizin çoğunluğu gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik olacaktır. Kadınlarımızın kendi evinde dahi yaptığı biçki, dikiş ya da diğer el sanatlarını sergileyip satışa sunacakları teşhir yerleri oluşturulacaktır. Fuar zamanında da bu eserlerini fuarda sergilemeleri için yer tahsisi yapılacaktır. Kadınlarımıza yönelik okuma yazma kursları açılacaktır. Yöresel yemeklerde maharetli olan kadınlarımızı istihdam edeceğimiz yöresel yemek lokantası ve lokali açılacaktır ve burada sayamadığım daha birçok projemiz var” diye konuştu.

Kaynak: İHA