Öğrencilere ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Mevlana Üniversitesi Hastanesi tarafından "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" dolayısıyla ortaokul öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.


Yaklaşık bin öğrenciye yapılan tarama sonuçlarında her 10 çocuktan dokuzunda en az bir dişinin çürük olduğu belirlendi. Her on çocuktan yedisinin dişlerinde çapraşıklık ve alt-üst çene kapanış sorunlarının olduğu, değişik sayılarda erken süt dişi kayıpları görüldü.

Ortodonti Uzmanı Prof Dr. Abdullah Demir, ağız ve diş sağlığının toplum için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlıkları kazandırılmayan bireylerde oluşabilecek diş ve dişeti hastalıklarının, kalp rahatsızlıklarından romatizmaya kadar pek çok hastalığa sebep olduğunu ifade eden Demir, düzenli diş bakımının gerekliliğini vurguladı.

Ağız ve diş sağlığı için bir takım önlemlerin alınmasını ve ağız diş sağlığı eğitiminin zorunlu olması gerektiğini aktaran Demir, "İlköğretim yıllarının başından itibaren yılda en az iki ders saati diş hekimleri tarafından çocuklarımıza okullarda uygulamalı ağız ve diş bakımı yapılması sağlanmalıdır. Hatta mümkünse bu eğitimler sırasında aileler de bulunmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA