Koto ve Ztso Arasında, Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

Kocaeli Ticaret Odası ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla kardeş oda protokolü imzalandı.

Koto ve Ztso Arasında, Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

Protokol imzasında konuşma yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, “Bizim Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ile yıllardır tanışıklığımız var. Ama aynı camiada oda başkanlığı yapacağımızı düşünmemiştim ama güzel oldu, nasip oldu. Zorlu bir secim aldı Murat Özdağ. Öncelikle kendisini seçim için tebrik ediyorum. Zonguldak’a geldiği için tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Bugün burada kardeşlik protokolü imzalayacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından konuşma yapan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise “Ben kendimde buralı doğumlu olduğum için ve burada büyüdüm için buranın ayrı bir önemi var bizde. Hem Salih Başkanımın bu süreç içerisindeki destekleri ve üyelerinin destekleri de önemli. Buranın hem kalkınmadaki öncelikli sıralaması bizim için önemli bir şey. Bu kadar yakın bize iki saatlik mesafede olan, her an ulaşabilmesi kolay olan ve bizim işadamlarımızın da rahatlıkla yatırım yapabilme kabiliyeti olabileceği yerleri beraberce değerlendirelim istedik. Bizim buradaki protokolümüzde sadece bir kardeşlik protokolü olsundan öte gerçekten ulusal ve uluslararası ziyaretleri mutlaka beraber düzenlenmesi. Gerçekten sonuç getirecek bir çalışma olmasını istiyorum. Biz protokolü anlaşmak için geldik. Hemen akabinde Zonguldak’ta ne tür yatırımlar yapılabilir, hangi sektörlerde imkanlar vardır bu detayları çıkaracaksınız inşallah, bizde ona göre işadamlarımızı buraya hemen bir sonraki ziyarette ticari iş görüşmeleri birebir yapmak üzere yeniden ziyarete geleceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ arasında kardeş oda protokolü imzalandı. Daha sonra Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir'e pişmaniye hediye etti. Ardındanda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zafer Sağlam tarafından Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ madenci heykeli hediye edildi

Kaynak: İHA