Kadına Yönelik Şiddeti Önlemek İçin Belediyeler Bir Araya Geliyor

Kadıköy Belediyesi, Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadınların sorunlarına çözüm aramak için ‘Kadına Şiddete Karşı Belediyelerin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ gerçekleştirecek.

Kadına Yönelik Şiddeti Önlemek İçin Belediyeler Bir Araya Geliyor
Çalıştay'a Türkiye'den bir çok belediye katılacak.
Kadıköy Belediyesi, Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü 25 Kasım’da, ‘Kadına Şiddete Karşı Belediyelerin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştay'ı gerçekleştirecek. Kadına şiddetle mücadelede karşılaştığı sorunların tartışılıp, çözüme kavuşturulması planlanan çalıştayda, Türkiye genelinde yer alan 30 belediye temsilcisi katılacak. Çalıştay da yerel yönetimlerin karşılaştığı sorunlar, yürürlükteki şiddet önleme yasalarının uygulama sorunları, çocukların durumu, medyanın şiddet artısında rolü ve çözüm önerileri de tartışılacak.

Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Çalıştay’ın açılış konuşmalarını, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yapacak. Kadına Şiddete Karşı Belediyelerin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 3 gün sürecek.

ÇALIŞTAY'A KATILAN BELEDİYELER
Adana Büyükşehir belediyesi, Adıyaman Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi, Bornova Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Denizli Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Düzce Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Giresun Belediyesi, Kartal Belediyesi, Kemalpaşa Belediyesi.
Kaynak: İHA