Turkcell, Teknoloji Meraklılarına 4g'yi Deneme İmkanı Sundu

Turkcell, 4 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da Samsun'da, İzmir'de ve Şanlıurfa'da teknoloji meraklılarına LTE-Advanced teknolojisi ile sağlanan 150 Mbps ve 300 Mbps'e varan 4G mobil internet hızını ilk kez deneme imkanı sundu.


Turkcell'in açıklamasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun verdiği izin çerçevesinde gerçekleşen testlerde filmi indirmeden ve takılmadan izleyebilme, internetten eş zamanlı oyun oynarken gecikme yaşanmaması gibi 4G'nin sunduğu avantajların vatandaşların dikkatini çektiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, artık 4G denildiğinde belirsiz bir gelecekten söz etmediklerini, Turkcell'in, Türkiye'nin teknoloji elçisi olarak bugüne dek yaptığı yatırımlar sayesinde 3G'de dünyanın en iyileri arasına girdiklerini belirtti.

Sırada 4G'nin olduğunu ifade eden Öztürkler, 4G teknolojisini Türkiye'ye hiç vakit kaybetmeden sunabilecek imkânlara sahip olduklarını, Turkcell'in ve Türkiye'nin 4G'ye hazır olduğunu bildirdi.

Öztürkler, İstanbul, Şanlıurfa, Samsun ve İzmir'de ve ayrıca Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında on binlerce vatandaşa dördüncü nesil mobil internet hızını deneme fırsatı sunduklarını belirterek, deneyen herkes'in 4G hızından çok memnun kaldığını ve kendilerine bir an önce bu teknolojiyi günlük hayatta da kullanma taleplerini ilettiğini dile getirdi.

Öztürkler, kendilerinin de müşterilerin bu arzusuna en kısa sürede karşılık vererek bir kez daha Türkiye'nin teknolojik gelişimine öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA