Rasim Ozan Hande Ataizi'nden 'Ahmet Kaya'nın hesabını sordu

Oyuncu Hande Ataizi ile gazeteci-yazar Rasim Ozan Kütahyalı, canlı yayında Ahmet Kaya'nın linç edilmesini tartıştı, ikili arasında gergin anlar yaşandı.

Rasim Ozan Hande Ataizi'nden 'Ahmet Kaya'nın hesabını sordu
Beyaz TV'de Söylemezsem Olmaz programında karşı karşıya gelen oyuncu Hande Ataizi ile gazeteci-yazar Rasim Ozan Kütahyalı arasında gergin anlar yaşandı.

Telefonla yayına bağlanan ikili 14 buçuk yıl önce Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde olanları tartıştı.

Rasim Ozan Kütahyalı, 'Ahmet Kaya olayında Serdar Ortaç hedef gösteriliyor. Ama en büyük hedeflerden biri de Hande Ataizi'dir' dedi.

Ataizi, 'Rasim Bey olayı nereye çekmeye çalışıyorsunuz? Amaç nedir bilmiyorum ama ben bir oyuncuyum. O gün Magazin Gazetecileri Derneği'nin davetine gittim. Benim gibi bir sürü sanatçı da davetliydi. Bunu Ahmet Kaya ile birleştirip olayı başka bir yöne çekmeye çalışıyorsanız bileyim, ona göre konuşayım' diye çıkıştı.

'Mesele orada bulunmak değil' diyen Kütahyalı, 'Bu konuyu beş senedir gündeme getiriyorum' dedi.

Ataizi de buna karşılık, 'Peki siz niye bunlarla uğraşıyorsunuz?' diye sordu.

'HANDE ATAİZİ GÜLTEN KAYA'DAN ÖZÜR DİLESİN'

Rasim Ozan ise, 'Böyle söylerseniz o zaman bende Gülten Kaya'dan özür dilemenizi istiyorum. Gülten Kaya'yı arayacaksınız, Gülten Hanım, Hande Ataizi hiç bir şey yapmamış derse o zaman bende sözlerimi geri alırım, canlı yayında sizden özür dileyeceğim. Gülten Kaya senin de o gün Ahmet Kaya'yı linç edenler arasında düşünüyor mu, düşünüyor mu?' ifadelerini kullandı.

Buna karşılık Ataizi de, 'Beni insanların ne düşündüğü ilgilendirmiyor. Ben bu konulardan uzak bir insanım' şeklinde konuştu.

Rasim Ozan, 'Nasıl ilgilendirmiyor, ne demek uzaksın? Tüm Türkiye bunu konuşuyor' dedi.

Ataizi de, 'Olabilir. Ben neden dahil ediliyorum?' diye sordu.

Rasim Ozan Kütahyalı, 'Ahmet Kaya 'Kürtçe şarkı söylemek istiyorum' dediği an sen nasıl bir tavır takınmıştın?' sorusunu yöneltti.

'Benim hiç kimseden korkum yok' diyen Ataizi, 'Kürtçe de şarkı söylenebilir, Türkçe de şarkı söylenebilir. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz insanız. Kalkıp da olayı Ahmet Kaya linç ediliyor boyutuna çekmeniz yanlış' yanıtı verdi.

Bunun üzerine Kütahyalı, 'O gün Ahmet Kaya linç edilmedi mi?' diye sordu.

Ataizi de, 'Ben olaya tamamen insani açıdan bakıyorum. Yok Kürtçe şarkı söylenmiş, yok Türkçe şarkı söylenmiş. Bunlar beni çok rahatsız ediyor' dedi ve Kütahyalı'yı olayları başka yöne çekip taraf tutmakla suçladı.

Rasim Ozan, 'Adamı linç edip öldürdünüz. Linç edildiğini inkar ediyorsunuz. Bu konu çok konuşulacak' dedi.

Hande Ataizi de, 'Allah kolaylık versin o zaman. Siz biraz iyi insan olun, içinizi ferah tutun. Çirkinleştirmeyin. Ben kimseye hayatımda elimi kaldırmadım. Linç etmedim. Böyle bir gücüm yok. Ben neden linç eden kişiler arasında olayım. Niye birbirimizi linç edelim' şeklinde konuştu ve Kütahyalı'nın iddialarını reddetti. BEYAZ GAZETE