Yol Yapımı İçin 40 Yıl Bekleten 'Husumet'

İhsaniye ilçesine bağlı Bozhüyük beldesinden Gazlıgöl termal bölgesine ulaşımı 15 kilometreden 5 kilometreye kısaltan yolun yapımı için bazı arazi sahiplerinin aralarındaki husumet nedeniyle yaklaşık 40 yıl beklendi. Yol, 160 kişinin rızası alınarak hizmete açıldı.


Bozhüyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişi uzun yıllara dayanan yol sorununu çözdükleri için mutlu olduklarını söyledi.

Beldeden Gazlıgöl termal bölgesine gitmek isteyen vatandaşların daha önce 15 kilometrelik mesafeyi geçmek zorunda olduğunu belirten Çetinkaya, bunu 5 kilometreye düşürecek yolun inşasının, bazı arazi sahipleri arasında yaklaşık 40 yıl süren husumet nedeniyle gerçekleştirilemediğini anlattı.

Bu sorunu aşmak için arazi sahipleriyle tek tek görüşüldüğün ve rızalarının alındığını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bozhüyük ve Yaylabağı beldelerinden bazı kişiler arasındaki husumetten dolayı 40 yıl yol sorunu yaşadık. İnsanların menfaati doğrultusunda bir çalışma gerçekleştirdik. Onların bize güveni ve o güvenden hasıl olan çalışma gayretiyle Gazlıgöl ve Yaylabağı termal bölgesine Bozhüyük'ten ulaşımı 5 kilometreye düşürdük. Yolu açabilmek için Bozhüyük ve Yaylabağı'ndaki 160 arazi sahibinden imza aldık. Onların rızasıyla sorunu çözüp yolu trafiğe açtık."

Çetinkaya, yolun açılmasının, bölge halkını sevindirdiğini dile getirdi.

Şimdi de yolun asfaltlanmasını beklediklerini kaydeden Çetinkaya, "İl Genel Meclisinden ödenek talebimiz olacak. Uygun görülürse önümüzdeki yıl yolun asfaltlanacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA