Mağara Evlerde Yaşayan 8 Aile Yeni Yerleşim Yerine Taşınacak

Batman'a bağlı Çayüstü köyündeki mağara evlerde yaşayan 8 aile, devlet tarafından verilecek kredi ile yeni yerleşim yerine taşınacak.

Mağara Evlerde Yaşayan 8 Aile Yeni Yerleşim Yerine Taşınacak

Batman Valisi Yılmaz Arslan, merkeze bağlı Çayüstü köyündeki mağara evlerde yaşayan 8 aileyi ziyaret ederek, devlet tarafından verilecek kredi ile yeni yerleşim yerine taşınacaklarını söyledi.

Vali Arslan, beraberinde Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli ve İl Emniyet Müdürü Ali Okan ile Kürtçe anasız anlamına gelen eski ismi "Beda" olan Çayüstü köyünü ziyaret ederek mağarada yaşayan köy sakinlerinden Hüseyin, Fatma Ekinci çifti ile görüştü.

İçinde buzdolabından televizyonuna kadar her türlü elektronik eşyanın yer aldığı mağara evleri ilgiyle inceleyen Vali Yılmaz Arslan, önümüzdeki dönemde bu bölgenin turizme kazandırılacağını kaydetti.

Ilısu Barajı Gölü'nün oluşmasıyla köyün sular altında kalmayacağını, ancak buranın daha güzel bir yere taşınacağını ifade eden Vali Yılmaz Arslan, Batman’da ya da değişik yerlerde ikamet etmek zorunda kalan 70'e yakın ailenin de yeni yerleşim alanına geleceğini belirtti.

Kaynak: İHA