Gümüşhane'de Köylerden Çöp Toplanıyor

Gümüşhane'de Harşit Çayı ve çevresinde evsel atıklardan oluşan kirliliğin önleme çalışmaları kapsamında köylerdeki çöpler toplanıyor.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Harşit Çayı ve çevresinde evsel atıklardan oluşan kirliliğin önleme çalışmalarının devam ettiğini ve bu kapsamda köylerdeki çöplerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe edilen çöp toplama kamyonları ile üç kişilik ekip tarafından her gün toplandığını söyledi.

Merkeze bağlı 92 köydeki çöplerin toplanmasındaki amacın, köylerin temizliği sayesinde Harşit Çayı'nın temiz akması olduğunu ifade eden Akdoğan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hibe ettiği 180 bin liralık çöp toplama araçlarıyla köylerden çöp toplama çalışmalarına başladık. Esas amaç, köylerin temizliği olup bunun paralelinde ilimizi ikiye bölen Harşit Çayı ve Torul'daki barajımızın temizliğidir. Bu çalışmalarımızın makine teçhizat giderlerini Özel İdare, personel giderlerini ise Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği karşılıyor" dedi.

Akdoğan, çöp toplama işlemlerini kış aylarında da sürdüreceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıl hem konteyner sayısını artıracağız hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir ek araç daha talep edeceğiz. Bu çalışmalarımız sadece merkez ilçede değil, ilimize bağlı diğer 5 ilçede de devam ediyor. Kelkit ilçemizde araç imkanları sağlandı fakat Torul, Şiran, Kürtün ve Köse ilçelerine de yeni hibe edilen araçların gelmesini bekliyoruz. Bu araçlarımız da geldikten sonra çöp konteynerlerini de Özel İdare olarak temin edip, ilçelerimizdeki köylerimizde de bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Her geçen gün gördüğümüz eksikliklerimizi hem maddi manada tamamlayarak hem de sayısal olarak kapasitemizi artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın temizlik hizmetleri, şehirdeki temizlik hizmetleri gibi aynı şekilde görülecek. Vatandaşlarımızdan bu çalışmalara destek olmalarını istiyoruz. Çöpleri gelişi güzel değil de çöp konteynerlerinde toplamalarını istirham ediyoruz."

Köy sakinlerinden Hakan Pehlivan, yapılan hizmetten memnun olduklarını belirterek, "Eskiden çöpler Harşit Çayı'na atılıyordu. Çalışma sayesinde bu durum sona erdi. Harşit artık temiz akıyor. Devletimizin duyarlılığı için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA