Başbakan ve Barzani’nin Takıları Ailelere Teslim Edildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği’nin düzenlediği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin şahitlik yaptığı toplu nikah töreninde evlenen çiftlere hediyeleri verildi.

Başbakan ve Barzani’nin Takıları Ailelere Teslim Edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Diyarbakır Valiliği tarafından alınan hediyeler ile birlikte ailelere Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin çiftler için verdiği 1.000 dolar ve 1 reşat altın Kocaköy Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat tarafından çiftlere dağıtıldı. Hediye dağıtım töreninde bir açıklama yapan Diyarbakır’ın Kocaköy Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, evliliğin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak çiftlerin birbirlerine karşı iyi birer çift, çocuklara karşı ise iyi bir anne ve baba olmaları gerektiğini belirtti.

Evlilik kurumunun önemine değinen Kaymakam Özpolat; evliliğin, aile oluşumunun temel direği olduğunu ve gelecek nesillerin yetişmesi, toplumsal yapının sağlanması ve devam etmesi için evliliğin şart olduğunu belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evli çiftlerden talep ettiği “En az 4 çocuk beşincisine Allah kerim” cümlesini hatırlattı. Kaymakam Özpolat, ailelere topluma ve millete faydalı salih evlatlar yetiştirme temennisinde bulundu.

Evli çiftler ise kendilerine sunulan imkanlardan dolayı başta Başbakan Erdoğan olmak üzere toplu nikahı düzenleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği’ne, toplu nikaha katılan Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye sanatçılar Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses’e ve diğer tüm konuklara teşekkür etti.
Kaynak: İHA