Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, yerli üreticinin, teknolojiyi ve marka değerlerini, ihtiyaç hissedilen ürünlerle buluşturması gerektiğini belirtti.


Aktif İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar ve beraberindeki heyet, Kaya'yı ziyaret etti.

Görüşmede, Türkiye ekonomisinde çözümün yerli üretimde olduğuna dikkati çeken Kaya, "Genç nesil, gelişen teknoloji ile hızlı bir tüketim anlayışına sahip durumda. Bu tüketimle mücadele salt tasarruf anlayışı ile değil yerli üretim politikasıyla gelişecektir" ifadesini kullandı.

Steve Jobs'un geliştirdiği ürünlerde, gençlerin ihtiyaçları ile teknolojiyi buluşturduğunu, bu nedenle sektörün liderleri arasında yer aldığını belirten Kaya, yerli üreticinin teknolojiyi ve marka değerlerini, ihtiyaç hissedilen ürünlerle buluşturması gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır'da yaşanan birlik ve beraberlik tablosunu yıllardır özlemle beklediklerini bildiren Kaya, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da yeni bir işletme açtık. Açılış için gittiğim Diyarbakır'da yerel yöneticilerin yanı sıra ekonominin önde gelen dinamikleriyle bir araya geldik. Açılım sürecinin bölge insanına tebessüm kattığına yakından tanık olduk. Kin ve nefret tohumları, kardeşlik baharıyla yok olup gitmiş. Yakın coğrafyamızda yaşanan Arap Baharı'na karşılık, Diyarbakır ve çevresinde kardeşlik baharı yaşanıyor."

Ufuk Bayraktar da orta ölçekli gelir düzeyine sahip bireylerin aşırı tüketim ekonomisinden uzaklaşması gerektiğini ifade ederek, ülke ekonomisinin büyümesi için tasarruf bilincinin stratejik bir akılla yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA