Gso, Alman Gazetecileri Yemekte Ağırladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantepli işadamlarının Türkiye ve dünyada söz sahibi olduğu sektörler bulunduğunu belirterek, “Alman dostlarımızı yatırım için şehrimize bekliyoruz” dedi.

Gso, Alman Gazetecileri Yemekte Ağırladı

Uluslararası Basın Enstitüsü Derneği (IPI Türkiye) ve Almanya’nın uluslararası yayın organı Deustche Welle işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Türk-Alman Gazeteci Değişim Programı’ çerçevesinde, 15 Alman gazeteci Gaziantep’e geldi.

Programın ilk aşamasında 27 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de ağırlanan konuk gazeteciler, İstanbul’un ardından ziyaret ettikleri Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ve yerel medya kuruluşları temsilcileriyle görüştükten sonra GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu tarafından onurlarına verilen yemeğe katıldı.

Alman gazetecileri Gaziantep’te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Konukoğlu, şehrin sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Ekonomik açıdan Türkiye’nin 6. büyük şehri olduklarına işaret eden Konukoğlu, son 20 yılda Türkiye’nin büyümesinin üstünde ekonomik büyüme sergilediklerini, 177 ülkeye ihracat yaptıklarını ve Ocak-Ekim 2013 döneminde ihracatlarının 5 milyar 276 milyon dolara ulaştığını anlattı.

Konukoğlu, şunları söyledi:
“Hedefimiz, bütün ülkelere ihracat yapmak. Gaziantep’in, Türkiye ve dünyada söz sahibi olduğu birçok sektör var. Dünya halı ihracatının yüzde 8’ini tek başına elimizde bulunduruyoruz. Çin ise toplam yüzde 11’ini elinde bulunduruyor. 1 milyon 800 bin nüfuslu Gaziantep, bu alanda 1.5 milyar nüfuslu bir ülke ile yarışıyor. Birçok sektörde Türkiye’de lider durumundayız.”
Gaziantep’te 5 Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu, sanayi bölgelerinde 180 bin kişinin fiilen çalıştığını kaydeden Konukoğlu, “Gaziantep, Türkiye’nin parlayan bir yıldızı. Alman dostlarımızdan talebimiz; Almanya dışında yatırım yapmak isteyenleri Gaziantep’e bekliyoruz. Sizleri buradan görmekten mutluyuz” diye konuştu.

Yemekte, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Gaziantep Kadın Girişimiler Kurulu Başkan Yardımcısı Funda Suran, ZEGO İletişim Stratejileri Merkezi Başkanı ve Basın Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Göğüş, ZEGO İletişim Stratejileri Merkezi Projeler Koordinatörü Gökşen Çalışkan da yer aldı.

Yemeğin sonunda GSO Başkanı Adil Konukoğlu Alman gazetecilere, SANKO Holding tarafından bastırılan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli bilimsel yayını, konuk gazeteciler de, günün anısına Konukoğlu’na bir hediye sundu.

İki ülkenin medya çalışanlarının fikir ve kültür alışverişinde bulunmasını amaçlayan Türk-Alman Gazeteci Değişim Programı, Almanya’nın köklü Vakıflarından Robert Bosch Vakfı tarafından da destekleniyor.

Türk-Alman Gazeteci Değişim Programı’nın 2014 bahar aylarında gerçekleşecek ikinci aşamasında ise Türk gazeteciler Almanya’da ağırlanacak.

Programı benzerlerinden ayıran en önemli unsur Alman gazetecilerin iki gün süreyle Türkiye’de eşleşecekleri yayın organlarında çalışma imkanı bulacak olması. Eşleştirme sonucunda ilgili Türk yayın organı da Almanya’ya bir gazeteci gönderecek.
Kaynak: İHA