12 Alman Gazeteci Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i Ziyaret Etti

Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Komitesi ve Alman Deutsche Welle Akademie ortaklığıyla yürütülen Türk Alman Gazeteci Değişim Programı proje kapsamında 12 Alman gazeteci Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret etti.

12 Alman Gazeteci Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i Ziyaret Etti

Ziyarette; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Uluslararası Basın Enstitüsünü Temsilen Proje Koordinatörü Gökşen Çalışkan, Uluslararası Basın Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Yazar Zeynep Göğüş ve Alman Gazeteciler katıldı.

27 Ekim ile 3 Kasım tarihleri arasında, Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Komitesi ve Alman Deutsche Welle Akademie ortaklığıyla yürütülen proje ile Alman gazetecilere Türkiye'yi yakından tanıtmak ve iki ülke medya mensupları arasındaki ilişkileri güçlendirmek amaçlandı.

Alman Robert Bosch Vakfı tarafından desteklenen projenin ilk günlerinde İstanbul'da AB Bakanı Egemen Bağış, Vali H.Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu birçok üst düzey yetkili ile bir araya gelen gazeteciler 1 ile 2 Kasım tarihlerinde yer alan Gaziantep programında ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i ziyaret etti.

Konuk gazetecilere değişen ve gelişen Gaziantep’i anlatan Başkan Güzelbey, Suriyeli Mültecilerin durumları ve yapılan çalışmalar başta olmak üzere yöneltilen soruları yanıtladı.

Güzelbey, Suriye’de yaşanan insanlık dramının mağdurları olan başta kadın ve çocuklar olmak üzere Suriyelilere Türk hükümetinin merhamet elini uzattığını, sağlıktan barınmaya, eğitimden sosyal adaptasyona kadar birçok alanda çalışmaları büyük bir özveri ile yürüttüğünü söyledi.

Gaziantep’te de yerel yönetimler olarak kendilerinin bu konuda çeşitli çalışmalar yürüttüğünü, merkezler açtıklarını söyleyen Başkan Güzelbey, Bugün kampların dışında da kent merkezinde birçok Suriyelinin yaşadığını, bu insanların ellerindeki olanakların tükendiğini, İş adamları, STK’lar ve Gaziantep halkının bu insanların derdine derman olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Savaşı mağduru bu insanların ihtiyaçlarının karşılanması için Türk hükümetinin olağanüstü gayret gösterdiğini dile getiren Güzelbey, bu konuda Uluslararası kuruluşlara da büyük görev düştüğünü, yabancı devletlerin bu konuda daha hassas ve katılımcı olmaları gerektiğini vurguladı.

Yaptığı bir sunum ile Gaziantep’i de detaylı bir şekilde anlatan Başkan Güzelbey programın sonunda konuk gazetecilere Gaziantep’e özgü ürünler hediye etti. Konuk gazeteciler Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Prof. Dr. Metin Sözen Kültür Evi ile Zeugma Mozaik Müzesini gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret eden ve aralarında Der Tagesspiegel Veronica Frenzel, Deutsche Welle Alex Tv Sirin Manolya Sak, Bayrischer Rundfunk Marion Fuchs, Der Freitag Jan-Hendrik Pfaff, Lübecker NachrichtenHanno Kabel, Berliner Zeitung Frederik Bombosch, Die Zeit Catalina Schröder, Die Rheinlandpfalz Nicole Heß,Mannheimer Morgen Walter Serif, Bremen Vier Burcu Erdem Arslan, ARD Rundfunk Berlin-Brandenburg Anna Corves,Stuttgarter Zeitung Knut Krohn’un bulunduğu Alman medya mensupları daha sonra Kilis'te Suriyeli mültecilerin bulunduğu kampı gezdi.

Türk- Alman Gazeteci Değişim Programı'nın ikinci aşamasında Türk gazeteciler 2014 yılı bahar aylarında Almanya'ya gidecek.
Kaynak: İHA