İstihdam Fuarında Medical Park Standına Yoğun İlgi

Gaziantep'te 15-16 Kasım tarihleri arasında yapılan ve bu yıl 2.’si düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (GAİF 2013) hem firmalar hem de ziyaretçilerin yoğun katılımıyla yapıldı.

İstihdam Fuarında Medical Park Standına Yoğun İlgi
Medical Park Gaziantep Hastanesi de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da istihdama katkı sağlamak için fuardaki yerini aldı.

Zeugma Mozaik Müzesi Konferans Salonu’nda işsizlerle işverenleri buluşturan ve iki gün süren fuarın açılış töreninde en çok işçi alan, en çok istihdam sağlayan firmalar da ödüllendirildi. Geçen yıl 75 civarında firma stant açarken bu yıl çevre illerden gelen firmaların da katılımıyla 100 firmaya stant alanı tahsis edildi.

Gaziantep’te bu yıl ikinci kez düzenlenen ve ‘İstihdamın Kalesi Gaziantep’ sloganı ile yola çıkan fuar, işveren ile iş arayanları bir araya getirirken, işsizlik ve çözüm önerilerini içeren birçok seminere de ev sahipliği yaptı.

Geçen yıl 4 bin civarında işsizin işe yerleştiği bu fuar sayesinde bu yıl en az 5 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Her evden bir kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen fuara bu yıl 45-50 bin civarında ziyaretçi bekleniyor.

Fuarda stant açan marka kuruluşlar arasında Medical Park Gaziantep Hastanesi de yerini alırken Medical Park standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler başvuru formlarını doldurarak ilgililere teslim etti.

İşverenlerle iş arayanları buluşturan ve yoğun ilgi gören fuarın önümüzdeki yıllarda da düzenlenmesi istenirken, iş başvurusu için gelenler böyle organizasyonların işsizliği azaltarak, istihdama katkı sağlayacağını dile getirdi.

Gaziantep’te sağlık sektörüne kazandırdığı ivmeyle adından söz ettiren ve öncü bir rol üstlenen Medical Park Hastanesi 700’e yakın çalışanıyla istihdama da önemli katkılar sağlıyor.
Kaynak: İHA