Homeros Kısa Öykü Yarışmasında Ödül Heyecanı Yaşandı

Bornova Belediyesi tarafından Türk Edebiyatı’na yeni eserler kazandırmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda ödül töreni heyecanı yaşandı.

Homeros Kısa Öykü Yarışmasında Ödül Heyecanı Yaşandı
Rekor katılımla gerçekleşen yarışmada ilk üçe giren eserlerin sahiplerine ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve jüri üyeleri verdi. Ödüller, Ankara, İzmir ve İstanbul’a gitti. Sanat ve kültürün her dalına katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Sındır, dereceye girmek kadar yarışmaya katılmanın da çok önemli olduğunu söyledi.


Edebiyat dünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilham kaynağı olan İlyada ve Odesa destanlarının yazarı Homeros, Bornova Belediyesi’nin adına düzenlediği kısa öykü yarışması ile doğduğu topraklarda ikinci kez hayat buldu. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahipleri, ödüllerini Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törenle aldı.

Değerlendirmeye alınan 613 eser arasında, annesi ve babası boşanan sekiz yaşındaki bir çocuğun yaşadığı sorunları anlattığı ‘Fil Bahri’ adlı öyküsü ile Misli Baydoğan birinciliğe layık görüldü.

‘Sır’ adlı eseriyle İzmir’den Hanzade Servi ikinci, ‘Mavi Ülke’ ismini verdiği eseri ile de İstanbullu yarışmacı Cengiz Günkut üçüncü oldu.

Yarışmaya Ankara’dan katılan Misli Baydoğan’a 5 bin liralık çekini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi. İkinci ve üçüncü olan eser sahiplerinin 3 bin ve bin liralık para ödüllerini ise jüri üyeleri; Şair ve Yazar Hüseyin Yurttaş, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi ve Yazar Yunus Bekir Yurdakul ile Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı, TRT Yapımcı ve Sunucusu Ümit Tunçağ, birlikte takdim etti. Jüri, bu yıl özel ödül verilecek eser bulamazken, ilk üç dışındaki 10 eser daha yayınlanmaya layık görüldü.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yarışmaya öykü gönderen tüm eser sahiplerini kutlayıp, yoğun bir çalışmayı geride bırakan jüri üyelerine teşekkür etti. Bornova Belediyesi olarak sanatın her dalına katkı koymaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Dereceye girmenin ötesinde hangi yaştan olursanız olun yarışmaya katılmak çok önemli. Çünkü öykü yazmak, düşünmek, duymak, hissetmektir. Bu anlamda emek verilen her eser çok değerlidir. Dileğim; bu yarışmanın ileriki yıllarla taşınarak gelenekselleşmesi’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA