Suşehri Belediye Başkanı Sel, 4 Dönemdir Yürüttüğü Belediye Başkanlığı Sürecini Değerlendirdi

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel 4 dönem görev yaptığı Suşehri Belediye Başkanlığı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Suşehri Belediye Başkanı Sel, 4 Dönemdir Yürüttüğü Belediye Başkanlığı Sürecini Değerlendirdi

Görev süresi içerisinde keskin çizgilerle insanlar arasında ayrım yapmadan Suşehri’ne hizmet ettiğini belirten Başkan Sedat Sel, “Bu başarımın ana temeli koltuğa oturduktan sonra halktan aldığım yetkiyle baskıcı bir zihniyete sahip olmadan başarıyı yakaladım ve kapımı herkese açtım” dedi.

Lise çağlarında ülkü ocakları gençlik kollarından başlamak suretiyle siyasete atıldığını belirten Başkan Sel, “Askerlik dönüşü aktif siyasete atıldım. 1983 yılında Anavatan Partisi Suşehri kurucu üyesi oldum 1986 yılında ise aynı partinin ilçe başkanlığı görevini yaptım. 1987 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından Sivas kontenjanında Türkiye’de ve Sivas kamuoyunda Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olarak gündeme geldim. Ancak o zamanki yaş sınırı nedeniyle aday listesinden ismim çıkarıldı.1992 yılındaki yerel seçimlerde Doğruyol Partisinden belediye başkanı oldum. Yine biri Doğruyol Partisi olmak üzere Anavatan Partisi ile birlikte üç dönem üst üste Suşehri Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm.2004 yerel seçimlerinde benim için bir nebze dinlenme fırsatı oldu. Bir dönemden sonra 2009 yılı yerel seçimlerinde yine Suşehri halkının teveccühü ile elim bir kaza sonrası aramızdan ayrılan rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıoğlu'nun partisi Büyük Birlik Partisinden belediye başkanlığına dördüncü dönemim olarak seçildim” şeklinde konuştu.

Suşehri halkının kendisini belediye başkanlığına tercih etmesinin kendisini daha aktif biri yaptığını belirten Başkan Sel, “Belediye başkanlığım süresinde istişareye büyük önem verdim yapılan her hizmeti en iyi şekilde kullanılması için iyi süzgeçten geçirip halkımızla paylaştım. Kapımızı kimseye kapatmadık dayatmacı bir zihniyette hiç olmadık.2004 yılındaki yerel seçimlerde o gün ki siyasi konjoktör ve Suşehri halkı dinlenmemi istedi bu süreçte Suşehri’ni uzatan izledim, tecrübeli kişilerle yurt dışı gezileri ile eksik yönlerimizi tamamlayıp birçok yeni projenin de alt yapısını hazırladım. Bu süreçte Türkiye’nin yeni bir siyasi konjonktörün içerisinde olması ve bunun 2004-2009 yılları arasında hizmetlerin alımı noktasında elde edilecek projelerin ilçemize kazandırılmaması Suşehri’ne yansımasıyla hizmetlerin bir bıçak gibi kesildiğini gördüm bu durum beni çok üzdü” diye konuştu.

Bir belediye başkanının ufku ve hayali yoksa hiç bir şeyi başaramayacağını belirten Sel, “ 2009 yılında tekrar belediye başkanlığına geldikten sonra 30 projenin startını verdik. İlçemizin kaderini değiştiren bu projelerimizde tarihe ışık tutacak imzalar attık. Özellikle tatil beldelerindeki sosyal aktivitelerdeki tüm imkanların bir araya getirildiği ailelerin rahatlıkla vakit geçireceği, gurbetçilerimizi cezbeden, Sivas ve ilçelerine ışık tutan Kılıçkaya Barajındaki oluşturduğumuz hayal denilen projemiz ile ve Aspasya Parkı Sosyal Tesisleri ve çocuklarımız için modern oyun parkurunu ilçemize kazandırdık ve arzu ettiğimiz Suşehri ortaya çıkmaya ve yükselen bir ivme kazanmaya başladı” dedi.

Suşehri’ne hizmet etmenin kendisi için boynunun borcu olduğunu belirten Başkan Sel, “Sedat Sel’i zirveye çıkaran Suşehri halkına sonsuz teşekkür ederim. Siyaset yapmak koltukla, makamla olmuyor.2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için birçok siyasi partiden teklifler aldım bunları değerlendiriyorum. Yakın dostlarımla istişare ediyorum, halkımızı dinliyorum hepsini değerlendirip siyasi platformda olacağım. Tabi ki bu süreçte siyasi ayak oyunları olacaktır ancak biz ustalık dönemi içindeyiz küçük hesaplarla bizim üzerimizden siyaset yapanlar kendi hesaplarında boğulurlar.4 Yılda yaptığımız projelerimiz ortadadır seçim arifesine kadar bu çalışmalarımız devam edecektir. Hiç bir zaman koltuk ve mevki meraklısı olmadım Suşehri halkına sonuna kadar hizmet etmek için benimle birlikte bu yolda gece gündüz mücadele veren tüm kadroma da sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA