Mersin'de 'Ahmet Kaya'yı Anma' Programı

Halkların Demokrasi Partisi Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, İçel'de Ahmet Kaya'yı anma programına katıldı.


Tuncel, Akdeniz Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Kaya Parkı'nda düzenlenen anma programı öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ifade etti.

Konuşmasında HDP'yle ilgili bilgiler veren Tuncel, "Türkiye'de Ermeni, Kürt, Alevi, Laz, Arap olduğu için kimse ayrımcılığa maruz kalmayacak. Herkes kendi diliyle, kültürüyle, rengiyle bu mücadeleyi yürütecek. İçel'de HDP büyüyecek. HDP her yerde büyüyor. Umduğumuzdan çok kişi HDP'yi takip ediyor. Çok kişi, 'biz ne yapacağız' diye bekliyor. HDP kısa vadede Türkiye'nin ana muhalefet partisi, uzun vadede Türkiye'nin iktidar partisi olacak. Hep birlikte barışa, özgürlüğe koşacağız" dedi.

Kürkçü de sanatçı Ahmet Kaya'yı saygıyla andıklarını belirterek, Ahmet Kaya'nın şarkıları kadar düşünceleriyle de büyük bir kişilik olduğunu söyledi.

"Şüphesiz sanat sanattır, siyaset de siyasettir ama hepsinin kesiştiği yerde sanatçıdan da biraz siyaset beklemek hepimizin hakkı" diyen Kürkçü, "Ahmet Kaya bunu başarabilmişti. Hayat onu başlangıçta hiç istemediği bir yere doğru iterken o bu itişe karşı koymaktansa onun rüzgarıyla kendi yelkenlerini doldurmayı tercih etti, sonunda ne olacağını bile bile. Bütün bunlardan ibret alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA