Ak Parti Yalova Aday Adayları Temayül Yoklaması

Yalova'da, yerel seçime ilişkin AK Parti'den aday adayı olan kişilere yönelik temayül yoklaması başladı.


Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde kurulan 14 sandıkta başlayan temayül yoklamasında, 600 kişinin oy kullanması bekleniyor.

Temayül yoklaması için oluşturulan komisyonda, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Bolat, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kadın Kolları MKYK Üyesi Semra Çam, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Esra Cem yer aldı.

Bolat, oylama öncesi yaptığı konuşmada, temayül yoklamalarının bu hafta sonu tüm illerde tamamlanacağını bildirdi.

Seçimde tüm Türkiye'de olduğu gibi Yalova'da da başarılı sonuçlar beklediklerini belirten Bolat, "Teşkilatımızın bu konuda canla başla çalışacağına inanıyoruz. Son 11 yılda AK Partili belediyelerde önemli çalışmalar yapıldı" dedi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise seçimleri, demokrasinin olmazsa olmazı diye nitelendirdi.

Aday belirleme sürecinde temayül yoklamalarının önemine değinen Pehlivan, şöyle konuştu:

"Kamuoyu yoklamaları ve temayülü inceleyeceğiz ve kararı demokrasiye uygun şekilde vereceğiz. Bu, diğer partilerde görülmeyen bir şey. İnşallah şehrimize hayırlı uğurlu olur. Şu anda aday adaylığı dönemi çok iyi bir şekilde geçiyor. Bizi mutlu eden kısmı, tüm aday adaylarımız birlikte hareket ediyor. Bu çok güzel. Bağımsız, münferit bir çalışma yok. Kim aday olursa birlikte yürümeye söz verdiler. Yani seçim sürecinde birtakım kırılmalar yaşanmayacak.

Yalova'da temayüle 600 kişi katılması bekleniyor. Mevcut belediye başkanlarının ismi temayülde yazılmayacak ama onlar için bir anket olacak. 'Belediye başkanın çalışmalarından memnun musunuz?', 'Parti ilişkilerinden memnun musunuz?' gibi sorular var. Bu da onların temayülü manasına gelir. Bu da sorgulanıyor. Dolayısıyla tüm adaylarımız temayülde var. Bu temayül sonuçları Ankara'ya gidecek. Adaylarımızın ay sonuna kadar belirlenmesini bekliyoruz. Dolayısıyla 15 günlük bir süremiz var. Kamuoyuna anketleri ve temayül sonuçlarını zamanı geldiğinde açıklarız."

Kaynak: AA